Anton Hrachovský Správy

Sestre z nemocnice v Zámkoch sa dostalo uznania: Ocitla sa medzi najlepšími, VIDEO

Ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská ocenila lekárov, sestry a iných zdravotníckych pracovníkov. V jednej z kategórií bola ocenená aj zástupkyňa nemocnice v Nových Zámkoch.

Zdroj: Dnes24.sk

Plaketu, diplom a finančnú odmenu v hodnote 1000 eur si odniesli traja víťazi v každej z kategórii. Medzi nimi aj zdravotná sestra z nemocncie v Nových Zámkoch.

Pocta pracujúcim v zdravotníctve

„Ako lekárka som sa vo svojej práci stretávala s lekármi, sestrami a inými zdravotníckymi pracovníkmi, ktorí každý deň prichádzali do svojej práce. Nechávali tam dušu a telo a robili to len preto, aby sa starali o to najdôležitejšie, čo máme, a to je zdravie. Toto ocenenie je vzdanie úcty a poďakovanie sa všetkým, ktorí sa starajú o zdravie ľudí. Viem, že podmienky nie sú ideálne, no robíme všetko pre to, aby sa postupne zlepšovali a spolu bojujeme za lepšie slovenské zdravotníctvo,“ povedala ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská.

Medzi najlepšími sestrami aj jedna zo Zámkov

Cenu v kategórii „Zdravotná sestra“ si odniesla aj Helena Závodská (na titulnej snímke druhá sprava) z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch.

Helenu Závodskú nominovala Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch. Od roku 1973 pracuje na centrálnych operačných sálach ako špecialistka v inštrumentovaní. Svoju prácu plní podľa nemocnice precízne, pozorne, svedomite a spoľahlivo. Má zmysel pre tímovú spoluprácu a efektívnu komunikáciu v operačnom tíme.

Svojím profesionálnym prístupom, odbornosťou a skúsenosťami formuluje a rozvíja vedomosti, nadanie, intuíciu, talent a praktické zručnosti svojím mladým kolegom a kolegyniam.

Okrem Heleny Závodskej si toto ocenenie odniesli aj Renáta Pavlíková z nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša v Galante a Terézia Lengyelová z UNLP v Košiciach.

Lekári

Medzi lekármi získali ocenenie Andrej Klepanec, primár Rádiologickej kliniky vo Fakultnej nemocnici Trnava, Daniel Pinďák, prednosta Kliniky chirurgickej onkológie v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. Tretím, komu sa dostalo uznania, je Ondrej Bobík, primár kožného oddelenia v Nemocnici s poliklinikou v Trebišove.

Iný zdravotnícky pracovník

V rámci tejto kategórie sa ušla pocta Márii Knapkovej, pracujúcej na Skríningovom centre novorodencov v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. Ďalšou ocenenou je sanitárka na urgentnom príjme Dana Kuricová z Fakultnej nemocnice v Žiline a tiež fyzioterapeutka zo špecializovanej rehabilitačnej nemocnice v Dunajskej Lužnej Emma Janíčková.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Ministerka Kalavská ocenila lekárov, sestry a iných zdravotníckych pracovníkov
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM