Anton Hrachovský Samospráva

Šanca pre nápady Zámčanov: Mesto poskytne informácie o participatívnom rozpočte

Obyvatelia budú môcť prispieť k rozvoju mesta svojimi nápadmi. Radnica pri tejto príležitosti prichystala verejné stretnutie.

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre nápady Zámčanov: Mesto poskytne informácie o participatívnom rozpočte
Foto: Anton Hrachovský

Na Mestskom zastupiteľstve, ktoré sa konalo v septembri 2018, prebrali novozámockí poslanci možnosť zavedenia participatívneho rozpočtu – takého, na ktorého tvorbe by sa podieľali aj občania.

Ako využiť participatívny rozpočet

S novým „projektom“, vďaka ktorému sa obyvatelia mesta môžu spolupodieľať na zveľadení mesta, začala radnica od roku 2019. Na realizáciu projektov a nápadov vyčlenila sumu 20-tisíc eur.

Prvé verejné stretnutie na túto tému sa uskutoční v stredu 17. apríla od 15:00 do 17:00 vo veľkej zasadačke mestského úradu na Hlavnom námestí.

Aktívne komunity budú mať možnosť prezentovať svoje myšlienky. Záujemcovia dostanú informácie, ako participatívny rozpočet funguje a akým spôsobom môžu zabezpečiť finančné prostriedky pre svoje nápady.

Svoje prípadné otázky ohľadom tejto témy môžu záujemcovia zaslať mailom na adresu miriam.horvathova@novezamky.sk. Ďalšie informácie možno nájsť aj na webe mesta v sekcii Ako vybaviť.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM