Anton Hrachovský Správy

Rybári, zbystrite pozornosť! V Andovciach budú tradičné preteky na jazere

Rybári z okolia Andoviec v novozámockom okrese si zmerajú svoje lovecké umenie na jazere. Organizátori pozývajú aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Rybári, zbystrite pozornosť! V Andovciach budú tradičné preteky na jazere
Zdroj: TASR

S príchodom tepla sa pri jazerách, rybníkoch a vodných nádržiach objavuje stále viac ľudí. Jedni si aktívne vychutnávajú oddych v prírode, druhí naopak, potrebujú pokoj a ticho. Práve tá druhá skupina, rybári a milovníci rybolovu, sa môže tešiť na preteky v Andovciach.

Rybárske preteky v Andovciach

Milovníci rybolovu majú dôvod na radosť, nedávno odštartovala na Trojmetrovke nová sezóna pre rok 2018. A že je už tu, zistíme aj vďaka tradičným pretekom. V sobotu 21. apríla si budeme môcť v obci Andovce pri jazere Trojmetrovka pozrieť rybárov priamo v akcii. Prvý víkendový deň bude patriť práve im, milovníci Petrovho zdaru sa tam zídu na rybárskych pretekoch.

´Petrov zdar´ je tradičný rybársky pozdrav. Peter bol apoštolom, ktorého Ježiš Kristus poveril vedením cirkvi. Ešte pred tým, ako Peter začal Ježiš nasledovať, bol spolu so svojím bratom Ondrejom rybárom. Vďaka tomu sú obaja považovaní za rybárskych patrónov.

Program pretekov

Organizátori potvrdili 55 prihlásených rybárov, väčšinou z okolia. Pre divákov je vstupné na preteky zadarmo.

  • 06:00 – zraz, zahájenie, losovanie miest
  • 07:00 – 14:00 – preteky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM