Anton Hrachovský Správy

Roztomilá novinka v nemocnici: Pre darcov ju prichystali najmenší pacienti

Jedna z kliník novozámockej nemocnice prišla s milým nápadom. Jej bývalí pacienti sa postarali o dar pre podporovateľov oddelenia.

Ilustračný obrázok k článku Roztomilá novinka v nemocnici: Pre darcov ju prichystali najmenší pacienti
Zdroj: FNsP Nové Zámky

Potom, ako novozámocká nemocnica prišla s novinkou v podobe dobrovoľníctva, je tu ďalšia dobrá správa. Jedna z kliník, aj s jej bývalými pacientmi, sa chce poďakovať tým, ktorí jej finančne pomôžu.

Neonatologická klinika totiž pripravila pre svojich donorov milé, no o to úprimnejšie prekvapenie. Popri každodennej práci si jej pracovníci dokázali nájsť čas aj na to, aby pripravili niečo hodnotné a zároveň tak prispeli na pomoc najmenším pacientom.

Kalendár ako poďakovanie od najmenších

Oddelenie pre novorodencov pripravilo ako poďakovanie za všetkých najmenších malé kalendáre.

Kalendáre nakreslili deti, ktoré sa narodili nezrelé a dnes sa aj vďaka personálu na tomto oddelení tešia dobrému zdraviu.

Kalendáre sú pripravené pre tých, ktorí sa rozhodnú podporiť neinvestičný fond Novorodenecká klinika Nové Zámky sumou aspoň 10 eur.

Jedna za najlepších na Slovensku

Neonatologická klinika v Nových Zámkoch patrí k popredným na Slovensku. Ešte v roku 1997 bolo toto novorodenecké pracovisko ocenené čestným titulom UNICEF „Baby Friendly Hospital”.

Úmrtnosť predčasne narodených detí a novorodencov s extrémne nízkou pôrodnou hmotnosťou patrí v Nových Zámkoch dlhodobo k najnižším na Slovensku. Klinika tiež dlhodobo spolupracuje s neonatologickými centrami v Salt Lake City a Edinburgu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM