Ľubomíra Karmanová Krimi

Rozsiahly požiar v našom okrese: Zámockí hasiči v akcii, vlaková doprava zastavená!

Už viac ako dve hodiny sa snažia hasiči z celého regiónu dostať pod kontrolu rozsiahly požiar. Oheň vypukol v blízkosti železničnej trate, čím odstavil aj vlakovú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahly požiar v našom okrese: Zámockí hasiči v akcii, vlaková doprava zastavená!
Zdroj: TASR

Rozsiahly požiar porastu, dlhý približne desať kilometrov, sa už viac ako dve hodiny usilujú dostať pod kontrolu hasiči medzi obcami Palárikovo, Janov a Tvrdošovce na juhu Nitrianskeho kraja. „Na mieste zasahuje viac ako 30 hasičov zo Šale, Komárna, Nitry a niekoľko dobrovoľných hasičov z okolitých obcí,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Ako ďalej uviedla, oheň vypukol dnes popoludní v blízkosti železničnej trate. „Z dôvodu vzniku viacerých požiarov je úplne prerušená osobná vlaková doprava v úsekoch: Šurany – Palárikovo, Palárikovo – Tvrdošovce,“ informovala riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

„Prerušenie dopravy má vplyv na medzinárodné vlaky, ktoré jazdia na trase Bratislava – Šaľa – Nové Zámky – Štúrovo a rýchliky na trase Bratislava – Zvolen. Odhad meškania vlakov cca 100 min,“ upresnila Morháčová.

Podľa jej slov, vlaky pôjdu po železničnú stanicu Trnovec nad Váhom. „ZSSK zabezpečuje náhradnú autobusovú dopravu, avšak z dôvodu tejto mimoriadnej situácie ZSSK odporúča cestujúcim, aby zvážili možnosť zabezpečenia si náhradnej individuálnej dopravy zo staníc Šaľa, Galanta alebo Trnovec nad Váhom,“ dodala na záver Morháčová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM