Anton Hrachovský Rôzne

Rozhodne sa už o pár dní: O titul zabojuje aj fotomodelka zo Zámkov, ROZHOVOR

Nicole z Nových Zámkov zabojuje o titul v súťaži o korunku krásy. Finálový večer sa bude konať už o niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodne sa už o pár dní: O titul zabojuje aj fotomodelka zo Zámkov, ROZHOVOR
Zdroj: Fotomodelka Európy

V Nitre sa stretnú krásky z celého Slovenska, ktoré sa uchádzajú o titul Fotomodelka Európy – Slovensko. Medzi finalistkami je aj súťažiaca z Nových Zámkov – Nicole Solčianska. Do finále sa prebojovalo celkovo 16 súťažiacich z rôznych kútov Slovenska. O víťazke sa rozhodne počas finálového večera, ktorý sa bude konať 8. októbra v hoteli Zlatý Kľúčik v Nitre. Finalistky majú za sebou aj prvé predstavovanie, niekoľko fotení i sústredenie v Nitre.

Ako prebehla príprava reprezentantky nášho mesta, sme sa Nicole Solčianskej spýtali v rozhovore. .

Máte už nejaké skúsenosti s podobnými súťažami?

Raz, asi pred dvomi rokmi, som sa zúčastnila súťaže Miss Wellnes Patince, kde som bola medzi dievčatami vo finále. Umiestnenie som žiaľ nezískala.

Aká bola reakcia keď ste v súťaži Fotomodelka Európy – Slovakia postúpili do finále?

Ja som to najskôr vôbec netušila, pretože keď mali vypísať finalistky na finále, nemala som prístup k internetu. Chystala som sa zo školy na výlet, keď mi po ceste mamina zavolala a kričala do telefónu, že som tam. Najskôr som nechápala a potom mi povedala, že som postúpila do finále tejto súťaže. Začala som sa s maminou cez telefón veľmi tešiť, pišťať, ale aj plakať. Nedokázala som tomu uveriť. Bol to pre mňa obrovský šok.

Čo vám zatiaľ súťaž dala, čo ste sa naučili?

Vďaka súťaži som sa určite posunula ďalej aj v oblasti svojej osobnosti, ale aj v profesionálnej oblasti. Od súťaže sa mi naskytlo veľa nových možností a príležitostí ohľadom fotení, modelingu, za čo môžem vďačiť práve súťaži Fotomodelka Európy – Slovakia. Spoznala som veľa ľudí, našla som si kamarátky priamo v súťaži, s ktorými prežívame všetko, čo sa týka súťaže. Sme si oporou, za čo som veľmi vďačná a nie je to len na ´oko´, ako to už v iných súťažiach býva.

Aká bola prehliadka v Bratislave?

Prehliadka, ktorá bola v Bratislave, bola pre skvelú módnu návrhárku Jenny Jeshko. Bola to moja prvá oficiálna prehliadka. Vzala som si z nej ďalšie nové skúsenosti, nakoľko som nikdy predtým nepredvádzala na móle. Bolo mi cťou predvádzať práve modely Jenny Jeshko.

Aká bola príprava na finále?

Príprava na finále prebiehala na sústredení v Hoteli Zlatý Kľúčik v Nitre. Toto sústredenie trvalo tri dni, kde sme celé dni nacvičovali choreografie. To znamená, že ako bude celý finálový večer prebiehať a vyzerať, keďže budeme predvádzať plavky, ale aj rôzne modely spoločenských šiat. Nakoľko tam boli aj dievčatá, ktoré nemali skúsenosti s predvádzaním na móle ako napríklad aj ja, tak nás učili správne držanie tela, chôdzu, ako máme na tom móle pôsobiť a ďalšie dôležité veci, ktoré patria k dievčaťu, ktoré chce uspieť v súťaží, alebo sa chce venovať fomodelingu alebo modelingu naďalej. Mali sme možnosť stretnúť sa aj s mentorom, ktorý nám ukázal ako toto finále zvládnuť tak, aby sme si ho naplno užili a bez stresu, pretože je to len náš večer.

Popri štúdiu i pracujete. Môžete povedať v akej oblasti?

V prvom rade som študentka a prváčka na 2. stupni Magisterského ročníka, kde študujem učiteľstvo hudobno-dramatického umenia, takže prácu nemám. No napriek tomu mám vždy popri škole nejakú brigádu. Učím v škôlke tanečný krúžok, vo voľnom čase sa venujem animátorstvu, pomáham v bare, v butiku s oblečením a mám aj ďalšie iné aktivity.

Čo plánujete po ukončení školy v Nitre? Chcete ostať na Slovensku alebo ísť do sveta?

Po ukončení školy by som chcela učiť tanečnú v škôlkach alebo v nejakých školách nakoľko sa to týka môjho odboru. Taktiež by som sa chcela viacej venovať fotomodelingu a modelingu, čo niekedy znamená aj vycestovať do zahraničia. Chcela by som nazrieť do sveta a vycestovať niekam do zahraničia, no usadiť sa a ostať by som chcela na Slovensku. Či to tak aj bude sa uvidí časom, nakoľko čas všetko ukáže. Môžeme mať hocikoľko plánov, ale život nám to môže zariadiť úplne inak.

Fotografie finalistky súťaže Nicole Solčianskej z Nových Zámkov si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Fotomodelka Európy - Slovensko 2017 - Nicole Solčianska
6
Galéria
Zdroj: Fotomodelka Európy
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM