Anton Hrachovský Hokej

Rodák z nášho mesta zmenil dres: Nastupovať bude aj proti Novým Zámkom

Krátko po štarte nového ročníka Tipsport ligy kluby stále podpisujú nových hráčov. Jedno, pre Novozámčanov známe meno, získala aj Dukla Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Rodák z nášho mesta zmenil dres: Nastupovať bude aj proti Novým Zámkom
Zdroj: TASR

Ofenzívu hokejového tipsportligistu Dukla Trenčín vystužilo ďalšie zvučné meno. Po Marcelovi Hossovi a Radoslavovi Tyborovi uzavrel klub spoluprácu aj s Petrom Ölveckým (na snímke), rodákom z Nových Zámkov. Ten, na rozdiel od prvých dvoch, podpísal plnohodnotnú zmluvu do konca sezóny.

V kádri ´vojakov´ nastal v uplynulých dňoch výrazný pohyb. Trénerovi Milošovi Holaňovi sa zranili Denis Hudec, Jakub Ručkay i Martin Kalináč, aj preto siahlo vedenie po skúsenom Ölveckom. Ročník v Trenčíneotvorili Radoslav Tybor s Marcelom Hossom, obaja však majú otvorené zmluvy do prvej reprezentačnej prestávky. „Postupne sa nám zranili traja hráči zo základnej zostavy, museli sme to riešiť. To, že tu trénovali viacerí hráči, ktorí nemali kontrakty, to bolo šťastie aj pre nás. Peter Ölvecký podpísal na celú sezónu, čomu sme veľmi radi. Opäť sme o niečo silnejší, nie je teda na čo čakať, musíme len hrať a vyhrávať zápasy. Peter je individuálne výnimočný, keď to dá do kolektívu, čo sa on aj snaží vždy hrať pre mužstvo, tak bude veľkým prínosom. Je viac krídelníkom, aj podľa vlastných predstáv, ale vie zahrať aj na centri, čo dodáva tímu viac univerzálnosti,“ povedal pre oficiálny web generálny manažér Ján Kobezda.

30-ročný Ölvecký otvoril aj uplynulý ročník v materskej Dukle, po dvanástich dueloch však odišiel do českej extraligy, kde dohral ročník v dresoch Vítkovíc a Chomutova. Predtým pôsobil tri roky v Slovane Bratislave v KHL. Na konte má 32 zápasov v zámorskej NHL za Minnesotu a Nashville, v nižšej AHL absolvoval viac ako 300 štartov.

HC Nové Zámky sa s Duklou Trenčín stretnú po prvý raz 2. októbra, a to na domácom ľade.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Hokejový majster hostil nováčika z Nových Zámkov, z víťazstva sa tešila Nitra

Zámčania si schuti zastrieľali: Vyše poltucet v sieti mladíkov z HK Orange 20

PREDSTAVENIE najbližšieho súpera na ľade Nových Zámkov: HK Orange 20, FOTO

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM