Rastislav Búgel Správy

Robert Fico na otvorení prvej etapy napojenia na R1: Nitriansky priemyselný park podľa neho čaká veľká budúcnosť

Nitriansky priemyselný park čaká veľká budúcnosť. Uviedol to dnes predseda vlády SR Robert Fico v príhovore na slávnostnom otvorení prvej etapy mimoúrovňovej križovatky - napojenia priemyselnej zóny Nitra – Mlynárce na cestu R1.

Ilustračný obrázok k článku Robert Fico na otvorení prvej etapy napojenia na R1: Nitriansky priemyselný park podľa neho čaká veľká budúcnosť
Zdroj: TASR

Vybudovanie pripojenia podľa jeho slov stálo približne 3,5 milióna eur, stavbu realizovala spoločnosť Strabag. „Teší ma, že po postavení cesty R1 sa postupne plnohodnotne napájame na túto tepnu s (priemyselnými) parkmi, ktoré získavajú na veľkej dôležitosti. Nachádzame sa v priemyselnom parku, ktorý podľa nás čaká veľká budúcnosť,“ spresnil.

Premiér dúfa, že sa podarí úspešne zrealizovať aj druhú a tretiu etapu tohto cestného napojenia. „Prakticky na všetky smery tu tak bude plnohodnotná križovatka a umožní každému, kto bude podnikať v priemyselnom parku, dostať sa buď smerom na Nitru, Zvolen, Banskú Bystricu, alebo smerom na Bratislavu,“ do­dal.

„Je to dielo, ktoré sa riešilo z regionálnej pomoci Ministerstva hospodárstva SR. Umožní bezproblémový príjazd a odjazd z Priemyselného parku Sever. Ak by v parku bola plánovaná (auto)investícia, križovatka by sa dokompletizovala o druhú a štvrtú etapu, teda mal by byť celý nadjazd nad štvorprúdovou komunikáciou tak, aby sa dalo z obidvoch strán prichádzať do priemyselnej zóny,“ doplnil primátor Nitry Jozef Dvonč.

Robert Fico na otvorení prvej etapy napojenia na R1: Nitriansky priemyselný park
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM