Tlačové správy

Richard Sulík: Geniálne, Smer ide do volieb bez programu

Už dávno sme si všetci zvykli, že program Smeru je len povinná jazda. Tých pár odvážlivcov, ktorí ohrozili svoju duševnú hygienu a program Smeru si prečítali, potvrdí, že slovo bezobsažné frázy je bližšie k lichôtke ako k jeho pravdivému opisu.

Ilustračný obrázok k článku Richard Sulík: Geniálne, Smer ide do volieb bez programu
Zdroj: Webnoviny.sk

(politická reklama)

A tak si spindoktori v Smere povedali, že ich program je: po prvé, naozaj plný prázdnych fráz. Po druhé, aj tak ho nikto nečíta. A po tretie, je stokrát účinnejšie nechať predsedu urobiť tisíc klikov. Z kuloárov viem, že spindoktori zvažovali pozmeniť program „Ľudia si zaslúžia istoty“ na „Ľudia si zaslúžia piškóty“. To by sa ľahšie plnilo, ale predsa len to už bolo obsahom dosť blízko k programu starého uja „Cítim sociálne, myslím náhodne“. A tak v zmysle princípu ´redukovať na podstatu´ vymysleli niečo úplne geniálne, niečo, čo začína novú éru slovenskej politiky – program jednoducho nebude.

Nakoniec, kto by ho aj písal. Líder eurokandidátky Maroš Šefčovič žiaden program nepotrebuje, lebo celé eurovoľby sú pre neho len povinnou jazdou, aby ho Robert Fico spravil opäť eurokomisárom.

Takže 19 dní pred eurovoľbami jedinými nesmelými náznakmi programu strany Smer sú dva texty: jedna reakcia predsedu Fica na mňa, nazýva ma v nej „krikľúň“, čo beriem ako určitú poctu. A jeden blog lídra kandidátky Šefčoviča. Nuž, pozrime sa teda aspoň na tieto dielka.

1. Obidvaja páni zhodne tvrdia, že v Bruseli treba držať povestnú hubu a krok. Zaobalili to do frázy „dôsledne sme obnovili dôveryhodnosť Slovenska ako spoľahlivého partnera“.

2. Pán Šefčovič hneď v prvom odseku tvrdí, že pre úspech v Bruseli sa musíte dlhodobo správať vypočítateľne a predvídateľne. Naozaj? My v SaS sme sa správali maximálne predvídateľne – od prvého dňa sme tvrdili, že rozšírenie eurovalu nepotvrdíme – ale aj tak nie sme dôveryhodní partneri podľa bruselského strihu.

3. Nemôžete mať v Bruseli silácke reči. Tomu rozumiem. S nejakými lacnými siláckymi rečami by Fica v Bruseli vysmiali. Silácke reči si môže Robert Fico dovoliť akurát tak doma.

4. Všetko je napokon O.K., lebo eurofondy (rozumej „držhubné“) boli navýšené. No jasné, zas bude z čoho kradnúť.

Mne to vychádza tak, že Smer nemá volebný program, lebo by ho mohla poškodiť pravda. Pravda, že jediným „programom“ Smeru je plniť to, čo bruselskí papaláši nakážu a doma aj s ich tichým súhlasom rozdávať bohatstvo a privilégiá svojim vyvoleným.

Preto dávam aj voličom SMERu na zváženie, či by predsa len nebolo lepšie v eurovoľbách voliť niekoho so skutočným programom, niekoho, kto s mlčaním neprehliadne napríklad to, ako fatálne sú v Európskej únii nespravodlivou dotačnou politikou poškodzovaní slovenskí farmári.

Richard Sulík, predseda SaS, kandidát do eurovolieb s číslom 3

Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM