Anton Hrachovský Správy Samospráva

Rekonštrukcia Nánanskej cesty v Štúrove: Je známy termín jej dokončenia!

Problém, ktorý už niekoľko rokov trápi nielen Štúrovčanov, pozná dátum svojho konca. V najbližších mesiacoch sa obyvatelia dočkajú rekonštrukcie Nánanskej cesty.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Nánanskej cesty v Štúrove: Je známy termín jej dokončenia!
Zdroj: TASR

V meste Štúrovo v okrese Nové Zámky sa bude rekonštruovať cesta prvej triedy a hlavný ťah z mesta smerom na Želiezovce, Šahy a Levice – Nánanská cesta. Zhotoviteľ, ktorým je Slovenská správa ciest, už protokolárne prevzal stavenisko.

Nánanská cesta v roku 2019

Podľa primátora Štúrova Eugena Szabóa bude harmonogram výstavby hotový v priebehu februára. „S výstavbou budú súvisieť i dopravné obmedzenia, definované sú obchádzkové trasy,“ informoval primátor na webe mesta.

„Radostnou správou je, že zhotoviteľ už protokolárne prevzal stavenisko. V najbližších dňoch vypracuje harmonogram výstavby, z čoho bude zrejmý dátum začatia prác resp. predpokladaný časový priebeh výstavby,“ prezradil Szabó s tým, že dielo má byť podľa zmluvy dokončené do 28. marca 2019.

Budú aj chodníky

Investorom projektu je Slovenská správa ciest (SSC), náklady by mali dosiahnuť sumu asi 2,3 milióna eur. „Je to už vyše 20-ročný sen Štúrovčanov, aby bola Nánanská cesta zrekonštruovaná, keďže je skutočne tento úsek dopravne veľmi namáhaný. Okrem toho sa na nej stali mnohé aj závažné dopravné nehody, preto je otázka jej rekonštrukcie opodstatnená,“ vyjadril sa Szabó. Po dokončení rekonštrukcie cesty vybuduje mesto mesto Štúrovo, tie by mali stáť od 100 do 200-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM