Anton Hrachovský Hokej

Rana pre hokejový tím zo Zámkov: Ďalej už bez najproduktívnejšieho hráča

Pred koncom základnej hracej časti prišlo v kádri novozámockých hokejistov k zásadnej zmene. Celok nováčika opúšťa útočník s najvyšším počtom kanadských bodov na konte.

Ilustračný obrázok k článku Rana pre hokejový tím zo Zámkov: Ďalej už bez najproduktívnejšieho hráča
Zdroj: TASR

Nováčik hokejovej Tipsport ligy HC Nové Zámky prišiel o českého útočníka Kamila Brabenca. Podľa oficiálnej stránky klubu odišiel skúsený útočník do ambiciózneho tímu českej extraligy Komety Brno. Brabenec sa mal zúčastniť aj Zápasu hviezd slovenskej najvyššej súťaže, no v ňom by ho mal nahradiť spoluhráč z Nových Zámkov Jake Cardwell. Brabenec nastúpil v aktuálnej sezóne na 43 zápasov, v ktorých získal 32 kanadských bodov za 9 gólov a 23 asistencií.

Odchod najskúsenejšieho útočníka potvrdil aj prezident novozámockého klubu František Sucharda. „Kamil opúšťa HC z rodinných dôvodov. V stredu mi oznámil, že má vážne zdravotné problémy v rodine a preto požiadal o uvoľnenie. Chce byť doma s rodinou. S Kamilom som sa dohodol, že odohrá ešte posledný zápas v Poprade (Nové Zámky vyhrali 3:2 pp, pozn.) a uvoľníme ho. Zároveň nám vedenie Komety Brno sľúbilo pomoc pri hľadaní adekvátnej náhrady, na čom sa intenzívne pracuje. Nie je to pre nás ľahká situácia, ale Kamil odvádzal počas celej sezóny veľmi dobré výkony a preto sme sa rozhodli mu v tejto situácii vyhovieť. Zároveň pracujeme na posilnení kádra, nakoľko máme pred sebou dôležité zápasy a boj o play off nevzdávame. Verím, že sa dotiahneme na 8. miesto extraligovej tabuľky a zabezpečíme si účasť v nadstavbovej časti,“ uviedol Sucharda v stanovisku na stránke HC Nové Zámky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM