Anton Hrachovský Samospráva

Radnica v Zámkoch zatarasila priechod do centra: Ide o bezpečnosť obyvateľov

Dôvodom blokády je zvýšená starostlivosť o bezpečnosť obyvateľov. Do kedy tento stav potrvá?

Ilustračný obrázok k článku Radnica v Zámkoch zatarasila priechod do centra: Ide o bezpečnosť obyvateľov
Foto: Anton Hrachovský

V Nových Zámkoch pribudlo na Hlavnom námestí niekoľko zátaras, ktoré naň blokujú vjazd automobilov zo všetkých príjazdových ulíc. Ide o reakciu vedenia mesta na požiadavku Policajného zboru Slovenskej republiky.

Bezpečnosť chodcov na Hlavnom námestí

Zátarasy majú vzhľad nerozbalených vianočných darčekov. „Z dôvodu zabezpečenia ochrany verejných miest, bezpečnosti občanov a návštevníkov mesta počas nadchádzajúceho vianočného obdobia, konania kultúrnych a spoločenských podujatí sme na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch v období od 5, decembra 2017 do 2. januára 2018 vylúčili dopravu a osadili betónové zábrany,“ vyjadrila sa pre web mesta Monika Kutenicsová, vedúca odboru komunálnych služieb mestského úradu.

Zábrany si vyžiadala polícia

Polícia žiadala osadiť betónové zábrany na prístupové cesty pre motorové vozidlá zo všetkých siedmich ulíc vedúcich na Hlavné námestie. „Na komunikácie sme uložili betónové panely, ktoré sa využívajú na predvolebnú propagáciu. Fungujú ako spomaľovače, zdravotná záchranná služba a hasiči sa však na námestie dostanú. Ešte ich vizuálne upravujeme,“ povedala Monika Kutenicsová s tým, že autobusy nebudú na Hlavné námestie premávať až do 2. januára 2018.

Cestujúci môžu využiť najbližšie zastávky na Petöfiho ulici – Poliklinika a Komárňanskej ulici č.24 – podobne, ako to býva počas iných väčších udalostí v meste (Klobásový festival, Porciunkula a podobne).

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM