Anton Hrachovský Správy

Radnica v Zámkoch uľahčila papierovačky: Týka sa to podávania daňových priznaní

Mesto sa snaží zjednodušiť podávanie daňových priznaní. Radnica preto poskytuje službu, ktorá administratívny proces uľahčí.

Ilustračný obrázok k článku Radnica v Zámkoch uľahčila papierovačky: Týka sa to podávania daňových priznaní
Zdroj: TASR

Aj Novozámčania musia podať priznania k dani z nehnuteľností, za psa, za predajné automaty a za nevýherné hracie stroje do konca januára. Mestský úrad preto prisúpil ku kroku, ktorý má obyvateľom tento proces zjednodušiť.

Uľahčenie papierovačiek

Pre tlačivá k dani z nehnuteľností, za psa, či k ďalším miestnym daniam si už obyvatelia Nových Zámkov nemusia chodiť na mestský úrad. Ako oznámila radnica, môžu si ich vyplniť doma na počítači a vytlačené a podpísané ich doručiť na magistrát.

Príslušné formuláre k dani z nehnuteľností, dani za psa a ďalších miestnych daní sú dostupné na webstránke mesta v sekcii Mesto a úrad – ´Ako vybaviť.

"Službu ocenia predovšetkým tí, u ktorých nastali v roku 2019 zmeny v majetkových pomeroch a podobné daňové priznanie podávajú po prvýkrát. Už nie je nutné chodiť na poschodie úradu a dopytovať sa v jednotlivých kanceláriách. Nemusia chodiť už na poschodie úradu a zisťovať potrebné informácie v jednotlivých kanceláriách,“ znie oznam na stránke mesta.

Služba bude občanom k dispozícii počas riadnych stránkových hodín mestského úradu do 31. januára 2020.

Tlačivá a základné informácie možno dostať aj priamo vo vestibule mestského úradu. „Zamestnankyňa finančného odboru tu okrem formulárov poskytne aj základné usmernenie, ktoré tlačivo ako vypĺňať,“ informuje radnica.

„Ak obyvateľ mesta podáva na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny žiadosť o príspevok na bývanie, súčasťou žiadosti je aj tlačivo – Potvrdenie o zaplatení dane z nehnuteľností a poplatkov za tuhý komunálny odpad. Ak žiadateľ prinesie vyplnené tlačivo, potvrdia mu ho priamo vo vestibule mestského úradu,“ dodáva radnica.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM