Anton Hrachovský Správy

Radnica v Štúrove rieši len nevyhnutné prípady, Vadaš bude čoskoro úplne zavretý

Obyvatelia Štúrova a okolia musia rátať s viacerými obmedzeniami. Pozrite sa na ich zoznam.

Ilustračný obrázok k článku Radnica v Štúrove rieši len nevyhnutné prípady, Vadaš bude čoskoro úplne zavretý
23
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Aj na Štúrovo prišli hromadné bezpečnostné opatrenia pred možnosťou rozšírenia koronavírusu. Týkajú sa kultúrnej, športovej oblasti ale i návštev úradov, sobášov, pohrebov či dopravy MHD.

Radnica upraví stránkové hodiny

Radnica bude otvorená pre verejnosť len v určité dni a iba na tri hodiny denne. V pondelok 16. marca a v stredu 18. marca budú úradné hodiny od 9:00 hod do 11:00 hod a od 14:00 hod do 15:00. V piatok to bude od 8:00 hod. do 11:00 hod.

„V uvedenom čase budú vybavené iba nevyhnutné prípady. Pri vchode do budovy službukonajúca osoba posúdi prípad a posúdi spôsob vybavenia. Ak prípad nie je naliehavý nebude riešený a musí sa odsunúť,“ informuje radnica s tým, že ideálne je uprednostniť komunikáciu cez telefón, e-mail príp. internetbanking.

Nevykonávajú sa úkony Stavebného úradu ani matriky.

Pohreby a sobáše

Pohreby a rozlúčky sa budú konať iba v prítomnosti najbližšej rodiny (do 10 osôb), v prípade sobášov sa odporúča presunúť ich na inokedy.

Klub dôchodcov je zatvorený. Nocľaháreň funguje. Od pondelka 16. marca bude pozastavený rozvoz stravy pre dôchodcov.

Školy

Na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu budú všetky školy, predškolské zariadenia, univerzity a voľnočasové združenia na Slovensku budú od pondelka (16. 3.) na 14 dní zatvorené. V Štúrove boli základné školy zavreté už v piatok 13. marca.

Materské školy budú od pondelka tiež uzavreté. Rovnako aj školská jedáleň.

Hraničný prechod

„Štátna hranica s Maďarskom od piatka 13. marca funguje v režime ako to nariadil ústredný krízový štáb t.j. vstup do krajiny je povolený iba občanom s trvalým alebo prechodným pobytom v SR a platnými dokladmi. Cudzí štátni príslušníci sú vpúštaní, iba ak majú doklad o tom, že sú zamestnaní v SR,“ informoval Imrich Hanula, náčelník mestskej polície.

Na hraničnom priechode vypomáha štúrovská mestská polícia štátnej polícii, námatkovo prebieha aj kontrola telesnej teploty osôb. „Vozidlá prevážajúce tovar sú vpustené, ak majú doklady o prevážanom tovare,“ dodal náčelník Mestskej polície Štúrovo.

„Cudzinci, ktorí nemajú trvalý resp. prechodný pobyt v Štúrove, pracujú v zahraničí a bývajú v Štúrove cez štátne hranice nebudú pustení. Trvalý resp. prechodný pobyt si vedia vybaviť len na cudzineckej polícii v Nových Zámkoch,“ dodala vedúca organizačného oddelenia štúrovskej radnice.

Cudzinecká polícia v Nových Zámkoch je však zatvorená až do odvolania.

Vadaš

Plaváreň na Vadaši je zatvorená. Wellnes je otvorený do nedele 15. marca výlučne pre hotelových hostí a od pondelka 16. marca sa uzatvára aj pre nich.

„Hosťom, ktorí majú rezervácie sa posiela informácia o aktuálnej situácii. Ak sa rozhodnú svoje rezervácie stornovať, peniaze im budú vrátené alebo po sezóne sa im na žiadosť poskytne náhradný termín. Výstavba nového bazéna sa zastaví na 80%, nakoľko niektorí dodávatelia sú z Maďarska,“ uviedol Endre Hogenbuch, riaditeľ Vadašu.

Autobusy

Autobus Štúrovo-Ostrihom od piatku 13. marca 2020 až do odvolania nepremáva.

Autobusy prevádzkované spoločnosťou ARRIVA NZ a.s., vrátane MHD Štúrovo, budú od pondelka 16. marca premávať ako počas školských prázdnin. Zákaznícke centrum ARRIVA v Štúrove bude otvorené v utorok 17. marca a vo štvrtok 19. marca od 8:00 hod. do 12:00 hod.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM