Anton Hrachovský Správy

Radnica v Štúrove ide vysádzať stromčeky: K zapojeniu vyzýva aj obyvateľov

Trend zachovania a rozširovania zelene v mestách je v móde hlavne vo vyspelých krajinách. Na lokálnej úrovni k tomu môžu prispieť aj mestá a obce.

Ilustračný obrázok k článku Radnica v Štúrove ide vysádzať stromčeky: K zapojeniu vyzýva aj obyvateľov
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

S blížiacou sa jarou pripravila samospráva v Štúrove enviromentálne prospešnú aktivitu. Za pomoci dobrovoľníkov sa radnica postará o zveľadenie a skrášlenie mesta.

Sadenie stromov v Štúrove

Mestský úrad v Štúrove, presnejšie Oddelenie komunálnych služieb, životného prostredia a dopravy zorganizuje aj v roku 2018 jarnú výsadbu drevín na verejných priestranstvách mesta. Ak radi prispejete k zlepšeniu ovzdušia i estetického vnímania mesta, je to vhodná príležitosť, ako stráviť čas pri jarnom slnku.

„Prosíme dobrovoľníkov z radov obyvateľov a občianskych združení o pripojenie sa k našej iniciatíve. Stromčeky bude zabezpečovať mesto, dobrovoľníci môžu prispievať svojou prácou,“ vyhlásilo vedenie mesta Štúrovo.

Spoločné sadenie drevín sa bude konať pri príležitosti Dňa Zeme. V prípade záujmu prosí mesto o kontakt prostredníctvom emailu na adrese oks@sturovo.sk, asistent@sturovo.sk alebo telefonicky (036/2851322, 036/2851307), prípadne osobne na adrese Mestský úrad Štúrovo, Pri Colnici č. 2.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM