Anton Hrachovský Samospráva

Radnica s vynovenou zasadačkou: Náklady na úpravu úradu sa vyšplhali na šesťcifernú sumu

Zamestnanci mestského úradu môžu vykonávať svoju prácu aj v jednej zo zasadacích miestností. Jedna nedávno prešla obnovou, ktorá si vyžiadala veľmi slušnú investíciu.

Ilustračný obrázok k článku Radnica s vynovenou zasadačkou: Náklady na úpravu úradu sa vyšplhali na šesťcifernú sumu
4
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Úradníci i občania Nových Zámkov majú k dispozícii zrenovovanú veľkú zasadaciu miestnosť na prvom poschodí mestského úradu. Radnica opäť nešetrila a na investíciu vynaložila šesťcifernú čiastku.

„Nová“ zasadačka na úrade

V miestnosti, kde zvyknú rokovať zamestnanci mestského úradu a prebiehajú verejné stretnutia, došlo k výmene lavíc, sedačiek, počítačovej siete a osvetlenia. Zmenil sa aj dizajn priečelia zasadačky – klasická stena bola opatrená sklenenou, rovnako ako dvere s logom mesta.

Obnova „veľkej zasadačky“ a investícia do priľahlej chodby a 1. etapy obnovy osvetlenia v kanceláriách stála mesto niečo cez 115-tisíc eur.

Interiérové vybavenie do zasadacej miestnosti vyšlo radnicu na 30 990 eur s DPH a dodala ho spoločnosť ELIŠKA, s.r.o. Pod pojmom „Interiérové vybavenie“ sa skrýva podľa informácií radnice 40 stolov, 80 stoličiek, záves, záclona a tiež „dovoz, montáž a umiestnenie závesov a záclon do koľajníc na miesto plnenia“. K tomu treba prirátať náklady na projekt Obnovy zasadačky a priľahlej chodby a I. etapy obnovy osvetlenia kancelárií v budove MsÚ.

Počítačová sieť v zasadačke stála mesto 3 943 eur s DPH.

Ako už bolo spomenuté vyššie, radnica tiež zainvestovala do Obnovy zasadačky a priľahlej chodby a I. etapy obnovy osvetlenia kancelárií v budove MsÚ, Nové Zámky. Táto položka, ktorú obstarala cez spoločnosť TOPSTAV É&A s.r.o., ju vyšla na 80 793 eur s DPH.

Táto položka má zahŕňať úpravy povrchov, podlahy, osadenie, ostatné konštrukcie a búracie práce, presun hmôt HSV, tepelné izolácie, ústredné kúrenie, rozvodné potrubie, vykurovacie telesá, tesárske, stolárske, doplnkové kovové konštrukcie a drevostavby. Okrem toho aj povlakové, vlysové a parketové podlahy, elektromontáže a nátery, čalúnenie a obklady z kameňa.

Dokopy vyšli tieto dve investície na niečo cez 115-tisíc eur.

Nezverejňovanie príloh

Pri viacerých zmluvách na Digitálnom meste nie je zverejnená príloha, napr. s bližšími špecifikáciami. V samotnej zmluve je však spomenuté, že príloha je jej neoddeliteľnou súčasťou.

Radnica sa v tomto prípade odvolala na Zákon o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií), podľa ktorého nezverejňuje rozpočty zmluvných partnerov. „Pri zverejňovaní postupujeme v súlade so zákonom,“ uviedla hovorkyňa mesta Petronela Bernáth s odkazom na znenie paragrafu o „Povinne zverejňovanej zmluve“.

„(4) Ustanovenie povinne zverejňovanej zmluvy, ktoré obsahuje informáciu, ktorá sa podľa tohto zákona nesprístupňuje, sa nezverejňuje. Rovnako sa nemusia zverejniť časti povinne zverejňovanej zmluvy, ktorými sú technické predlohy, návody, výkresy, projektové dokumentácie, modely, spôsob výpočtu jednotkových cien a vzory. Ustanovenia všeobecných obchodných podmienok sa nemusia zverejniť, ak časť obsahu povinne zverejňovanej zmluvy je určená odkazom na ne a zároveň totožné ustanovenia všeobecných obchodných podmienok boli zverejnené tou istou povinnou osobou spolu s inou povinne zverejňovanou zmluvou, ktorá už nadobudla účinnosť; pri takto povinne zverejňovanej zmluve sa uvedie v Centrálnom registri zmlúv alebo na webovom sídle odkaz na inú povinne zverejňovanú zmluvu, ktorá už nadobudla účinnosť,“ píše sa v Zákone o slobode informácií.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Na radnici v Nových Zámkoch vynovili zasadačku
4
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM