Anton Hrachovský Hokej

Prvá zmena v A-tíme: Klub opúšťa ďalší z miláčikov tribún, tréneri ostávajú

Jeden z hráčov, ktorý prežili kompletný vzostup novozámockého hokeja, prestupuje ku konkurencii. Tréneri však pokračujú ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Prvá zmena v A-tíme: Klub opúšťa ďalší z miláčikov tribún, tréneri ostávajú
Zdroj: TASR

Hokejový tréner Štefan Mikeš s asistentom Ivanom Černým povedú A-mužstvo Nových Zámkov aj v nasledujúcej sezóne Tipsport Ligy. Vedenie klubu vyjadrilo spokojnosť so službami trénerského dua, výsledkom ktorej je zmluva pre nasledujúcu sezónu.

Odchod ku konkurencii

V klube však po piatich rokoch končí útočník Erik Čaládi, ktorého novým pôsobiskom bude HK Poprad. 29-ročný útočník bol súčasťou novozámockého klubu už od jeho pôsobenia v MOL Lige. Postupne sa mu podarilo s tímom vyhrať MOL Ligu, 2. slovenskú ligu, 1. slovenskú ligu, so Zámkami uspel i v baráži o Tipsport Ligu a nakoniec prispel aj k úspešnej premiérovej tipsportligovej sezóne. V 54 dueloch minulej sezóny si pripísal 24 bodov (10+14).

Tréneri pokračujú

Štefan Mikeš prišiel do HC Nové Zámky v decembri 2016 po tom, čo v pozícii hlavného trénera nahradil Júliusa Pénzeša. Tím nováčika Tipsport ligy doviedol postupu do vyraďovacích bojov, v ktorých Novozámočania vypadli po štvrťfinálovej prehre 1:4 na zápasy s Banskou Bystricou. „Keď Štefan Mikeš prišiel do klubu, podpísali sme s ním zmluvu s tým, že ak mužstvo postúpi do play off, tak sa zmluva predĺži aj na nasledujúcu sezónu. Postupom do vyraďovacích bojov si vlastne vybojoval kontrakt na ďalší rok. Vedenie klubu bolo s jeho prácou spokojné. Asistent trénera Ivan Černý nám potvrdil, že pokiaľ máme záujem, rád predĺži kontrakt aj na ďalšiu sezónu,“ uviedol prezident klubu HC Nové Zámky František Sucharda pre klubovú stránku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM