Anton Hrachovský Správy

Protest Za slušné Slovensko pokračoval aj v Nových Zámkoch: Tiekli aj slzy, FOTO

Iniciatíva Za slušné Slovensko opäť zvolala verejné zhromaždenia. Pridali sa aj Novozámčania.

Ilustračný obrázok k článku Protest Za slušné Slovensko pokračoval aj v Nových Zámkoch: Tiekli aj slzy, FOTO
7
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

V Nových Zámkoch sa po minulotýždňovej ´prestávke´ opäť zišli ľudia na Hlavnom námestí. V piatok 6. apríla sa tak rozhodli podporiť sériu celoslovenských protestov mimo iného i proti zotrvaniu aktuálneho policajného prezidenta Tibora Gašpara vo svojej funkcii.

V centre mesta sa zišla zhruba stovka obyvateľov. Asi 40-minútové zhromaždenie prebehlo v kľude, bolo popretkávané hudobnými vložkami spoluorganizátorov. Po emotívnom príhovore študentky z Oravy, ktorá sa pri výzve k zmene politického systému, aby Slováci nemuseli odchádzať žiť do zahraničia, neubránila slzám, prečítali organizátori list od novinára Andreja Bána.

„Hlavou korupčno-klientelistického klanového systému na východe sú ´naši´ ľudia a jeho výrazným symbolom je exposlankyňa za Smer Ľubica Rošková,“ tak znel úryvok listu novinára Andreja Bána organizátorom zhromaždení.

Na záver si zúčastnení zaspievali slovenskú hymnu a organizátori ešte poďakovali svojim bratislavským kolegom za darované odznaky v maďarskom jazyku, ktoré si rozobrali prítomní ľudia.

Zhromaždenie Za slušné Slovensko v Nových Zámkoch
7
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM