Viktória Botošová Samospráva

Problémy s parkovaním pozná každý Zámčan: Radnica zverejnila plán, ZOZNAM ulíc kde majú pribudnúť nové parkoviská

Každodenné problémy s parkovaním na našich novozámockých sídliskách pozná zrejme každý majiteľ auta. Radnica však prišla s riešením! Pozrite kde vzniknú nové parkoviská.

Ilustračný obrázok k článku Problémy s parkovaním pozná každý Zámčan: Radnica zverejnila plán, ZOZNAM ulíc kde majú pribudnúť nové parkoviská
Foto: Viktória Botošová

Na systematické riešenie statickej dopravy sa chce v nasledujúcich rokoch sústrediť novozámocká radnica. Magistrát už začal práce na koncepcii a systéme parkovania, ktorý by mal riešiť situáciu komplexne. Optimalizáciu statickej dopravy plánuje magistrát riešiť okrem iného aj využitím rôznych alternatívnych riešení, stavaním parkovacích domov, vydávaním rezidenčných kariet či budovaním nových parkovacích plôch.

Radnica už pripravila aj dokument, ktorý obsahuje zoznam desiatich lokalít, na ktorých chce do roku 2018 vybudovať nové spevnené plochy určené na parkovanie áut. Tie by mali byť vybudované na uliciach Vajanského, Tatranskej, Hradnej, G. Bethlena, Vansovej, Čerešňovej a Jazdeckej. Podľa vypracovaného materiálu má nové parkovisko vzniknúť aj pri Centre voľného času Pyramída na Jánošíkovej ulici.

Spoplatňovanie parkovacích miest dočasného parkovania bude riešiť nové všeobecne záväzné nariadenie. Radnica chce okrem toho spracovať aj návrh generelu dopravy, ktorý má vzniknúť aj v súčinnosti s ostatnými správcami ciest vyššej triedy. Podľa magistrátu bude tiež nutné riešiť kapacitne nepostačujúci most cez rieku Nitra.

Súčasťou riešenia dopravy v Nových Zámkoch bude aj dobudovanie kruhových križovatiek a chodníkov na Šurianskej a Bezručovej ulici a výstavba kruhovej križovatky na príjazdových komunikáciách v smere od Nitry a Bratislavy. Mesto hľadá tiež riešenie na parkovanie a kolíznu dopravu v okolí škôl a školských zariadení.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM