Anton Hrachovský Samospráva

Problém so sociálne slabšími sa nevyriešil: Bude sa ním treba zaoberať naďalej, VIDEO

Ako bude pokračovať projekt centra osobnej hygieny a nízkoprahového denného centra? A ako vníma výsledok občianskeho odporu člen petičného výboru? Spýtali sme povolaných.

Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodne zamýšľané Stredisko osobnej hygieny a nízkoprahové denné centrum na Bratislavskej ceste sa stavať nebude. Rozhodol o tom primátor Nových Zámkov Otokar Klein, ktorý vyhovel petícii obyvateľov s vyše 2600 podpismi. Viacero signatárov petície proti projektu, ktorý sa mal financovať prevažne z eurofondov, sa osobne dostavilo na rokovanie aprílového Mestského zastupiteľstva.

Problém sa nevyriešil

Ako uviedla vedúca odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry Mestského úradu Denisa Felixová, problém s ľuďmi zo sociálne slabšej vrstvy sa takto nevyriešil. V rámci naplnenia komunitného plánu bude treba hľadať inú vhodnú lokalitu aj spôsob financovania. Uvítala by vytvorenie pracovnej skupiny, ktorá sa bude týmto akútnym problémom zaoberať. I naďalej by prijala komunikáciu s občanmi mesta. V ďalšom hľadaní už nebude radnica viazaná na niektoré predošlé podmienky.

Člen petičného výboru Ladislav Rozsnyo je rád, že situácia ohľadom Bratislavskej cesty dopadla, ako dopadla. „Nemali by sme sa baviť o výhre, lebo v takom prípade musí niekto aj prehrať. Je však dobré, že ľudia sa angažovali a zaujímajú ich veci verejné,“ povedal Ladislav Rozsnyo.

Viac o úspechu petície a ďalších krokoch potrebných na vyriešenie problému so sociálne slabšími povedali Ladislav Rozsnyo a Denisa Felixová vo videu.

Reakciu primátora a jedného z poslancov si môžete pozrieť v predošlom článku.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Sociálne Zámky - Pribudne na Bratislavskej ulici Centrum dennej hygieny?
5
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM