Anton Hrachovský Krimi

Prípad usmrteného taxikára zo Zámkov: Chýba ešte vyjadrenie medicínskeho znalca

Tragická dopravná nehoda z konca roku 2015, pri ktorej prišiel o život novozámocký taxikár, ešte stále nie je uzavretá. Obžalovaný mladík sa znovu posadil pred súd.

Ilustračný obrázok k článku Prípad usmrteného taxikára zo Zámkov: Chýba ešte vyjadrenie medicínskeho znalca
Foto: Viktória Botošová

Správa o tragickej nehode otriasla v závere roka 2015 celými Novými Zámkami. Osud vtedy zasadil jednej z novozámockých rodín silnú ranu. Jej hlava sa po tragickej noci už nikdy nevrátila k svojim deťom ani partnerke. Dňa 19. decembra 2015 asi o 3:25 ráno sa na sídlisku Juh na križovatke Hradnej ulice a ulice S.H. Vajanského odohrala tragická dopravná nehoda.

Tragická nehoda

Z nehody bol obžalovaný mladý šofér, v osudnú chvíľu rútiaci sa po Vajanského ulici neprimeranou rýchlosťou. Taxikár (†46), ktorý vchádzal na križovatku z Hradnej ulice mu tak skrížil dráhu a následnú kolíziu neprežil. Pani, ktorú taxikár viezol, utrpela viaceré zranenia.

„Opel Zafira pohybujúci sa po Vajanského ulici narazil do osobného vozidla Dacia Logan idúceho z Hradnej ulice. Vodič (19) Opla pravdepodobne nezvládol riadenie a zrazil sa s Daciou Logan. Znalecké dokazovanie preukázalo, že v krvi vodiča (19) kolovalo v čase dopravnej nehody viac ako 1,9 promile alkoholu,“ informovala začiatkom roku 2016 policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Súdne pojednávanie s mladým účastníkom nehody odvtedy viackrát odročili. K prípadu vypovedali ku dnešnému dňu (17. apríla 2018) aj traja znalci z odboru cestnej dopravy, chýba ešte názor znalca z odboru medicíny. Ten posúdi možný vplyv alkoholu v krvi vodiča na tragickú zrážku.

Chýbajúci znalec

V pondelok 16. apríla 2018 vypovedal na súde v Nových Zámkoch v poradí tretí súdny znalec, ktorého si objednala obžalovaná strana. S informáciou prišla ako prvá reportérka TV Joj Drahu Dobrovičová.

„Závery sú prakticky rovnaké, až na môj záver, že nehode vedel zabrániť aj vodič Kováč (nebohý taxikár – pozn. red.), ak by reagoval včas. Je to otázka právneho posúdenia,“ vyjadril sa pre spravodajský portál Gabriel Belobrad, novoprizvaný znalec z odboru cestnej dopravy.

Nehodu skúmali ešte v novembri iní dvaja znalci z odboru dopravy. Tí však na súde predniesli opačný názor. Pojednávanie bude pokračovať 20. júna 2018. Zúčastní sa na ňom aj znalec z odboru medicíny, ktorý sa pred aprílovým pojednávaním ospravedlnil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM