Anton Hrachovský Samospráva

Primátor Štúrova má svoju zástupkyňu: Jej prioritami sú turizmus a marketing mesta

Novou tvárou vo vedení mesta je poslankyňa a zástupkyňa primátora Dominika Blaháková. Aké sú jej priority, s ktorými nastúpila do funkcie?

Ilustračný obrázok k článku Primátor Štúrova má svoju zástupkyňu: Jej prioritami sú turizmus a marketing mesta
Zdroj: Archív Dominiky Blahákovej

V komunálnych voľbách v novembri 2018 si Štúrovčania zvolili okrem staronového primátora Eugena Szabóa aj 15-členný poslanecký zbor. Jednu zo stoličiek v mestskom parlamente obsadila aj novicka na tomto poste Dominika Blaháková.

Štúrovo má zástupkyňu primátora

Okrem poslankyne sa po vymenovaní primátorom stala i jeho zástupkyňou. „Hľadal som človeka, ktorý dokáže komunikovať tak v slovenčine, ako aj v maďarčine. Ovládanie angličtiny je už iba dokonalým bonusom. Páčilo sa mi hlavne to, že medzi priority zaradila rozvoj turizmu a pomoc mladým ľuďom pri hľadaní uplatnenia. Navyše prejavila ochotu zriecť sa svojej doterajšej práce a plne sa venovať verejnej službe. Zanedbateľný nie je ani fakt, že vďaka jej osobe sa značne vylepší vekový priemer vedenia mesta,“ vyhlásil pre mestský web primátor Štúrova Eugen Szabó.

Ako poslankyňa a zástupkyňa primátora v jednej osobe sama tvrdí, jej vymenovanie bolo pre ňu prekvapením. „S odstupom krátkeho času, sa už tomuto povereniu teším a s radosťou sa púšťam do novej výzvy. Najväčší strach pramenil z toho, že aj keď človek pracuje na 120 percent, aj tak nedokáže vyhovieť každému. Očakávaní je nespočetne veľa a hlavne to, čo je pre jedného žiadúce, to je pre iného úplne nevyhovujúce. Počas nasledujúcich štyroch rokov sa určite pokúsim starať o všestranný rozvoj nášho mesta a hľadať tú zlatú strednú cestu, aby boli obyvatelia spokojní,“ uviedla pre novezamky24.sk Dominika Blaháková, zástupkyňa primátora.

Najväčšou výzvou pre rok 2019 je pre ňu čo najrýchlejšie získať všeobecný prehľad, priložiť ruku k dielu a prispieť k rozvoju mesta. „S pánom primátorom sme presne zadefinovali úlohy, v ktorých mu môžem byť nápomocná. Sú to hlavne rozvoj turizmu, marketing, reprezentácia mesta a ešte mnoho ďalších úloh,“ dodala Blaháková.

Na videu môžete vidieť Termálne kúpalisko Vadaš. Aj vďaka nemu patrí Štúrovo medzi najobľúbenejšie turistické destinácie na juhu Slovenska.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM