Anton Hrachovský Samospráva

Príležitostné trhy sa budú konať aj v jazdiarni: Pripravuje sa vianočné podujatie

Podľa najnovších dokumentov, ktoré schválili poslanci, bude možné organizovať trhy aj v historickej jazdiarni. Radnica už pozýva na prvý z nich.

Ilustračný obrázok k článku Príležitostné trhy sa budú konať aj v jazdiarni: Pripravuje sa vianočné podujatie
Foto: Anton Hrachovský

Novozámockí poslanci odhlasovali schválenie prevádzkového poriadku príležitostných trhov v dvoch lokalitách nášho mesta. Podľa nového všeobecno-záväzného nariadenia sa tak budú môcť konať priležitostné trhy aj v cisársko-kráľovskej jazdiarni.

Trhy v jazdiarni

Na trhových miestach v jazdiarni bude možné predávať drobný priemyselný spotrebný tovar, potravinárske výrobky v spotrebiteľskom balení, občerstvenie, hand – made tovar, vlastnoručne dopestované poľnohospodárske produkty a vlastné a použité výrobky v primeranom množstve medzi sebou.

Trhovými dňami sa stanovia maximálne dva kalendárne dni v termíne veľkonočných sviatkov a najviac dva kalendárne dni počas Vianoc. Počet trhových dní však nesmie nemôže prekročiť štyri kalendárne dni v roku. Správcom trhového miesta je mestská príspevková organizácia Novovital. Na všetkých nájomných plochách bude zakázaná akákoľvek stranícko-politická propagácia a činnosť.

Príležitostné trhy v parku na Bernolákovom námestí

Takmer rovnaké podmienky sú platné aj pre príležitostné trhy v parku na Bernolákovom námestí. Na rozdiel od jazdiarne sú však pre trh vyčlenené najviac tri kalendárne dni v roku v priebehu sviatku Porciunkula alebo iných, mestom organizovaných podujatí. Maximálny počet trhových dní v roku nesmie presiahnuť šesť kalendárnych dní.

Poslanci schválili pravidlá pre obe lokality na októbrovom mestskom zastupiteľstve.

Prvou akciou v jazdiarni bude z takéhoto súdka plánovaný Vianočný hand-made trh.

Radnica ho plánuje spolu so svojou príspevkovou spoločnosťou Novovital na 1. decembra 2019, od 10:00 do 16:00. Na webe mesta je možné si stiahnuť čestné prehlásenie a žiadosť o vydanie povolenia na účasť na trhu ako predajca. Pre predajcov je vstup na vianočný hand-made trh voľný.

Čestné prehlásenie a žiadosť je možné zaslať emailom na adresu maria.ficza@novezamky.sk alebo osobne odovzdať v kancelárii č. 113.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM