Anton Hrachovský Samospráva

Priechody pre chodcov v Zámkoch majú nové osvetlenie: Pred školami sú bezpečnejšie

Žiaci v Nových Zámkoch sa dostanú do školy bezpečnejšie. Mesto osadilo na priechodoch pre chodcov vedúcim k niektorým základným školám viaceré bezpečnostné prvky.

Ilustračný obrázok k článku Priechody pre chodcov v Zámkoch majú nové osvetlenie: Pred školami sú bezpečnejšie
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Nové osvetlenie pribudlo na priechodoch smerom k ZŠ na Nábrežnej ulici a ZŠ G. Bethlena. Bezpečnejší je aj priechod pre chodcov vedúci k ZŠ s vyučovacím jazykom maďarským G. Czuczora.

Bezpečnejšie priechody

„Špeciálne osvetlenie majú teda priechody pre chodcov cez tri ulice v blízkosti základných škôl. Deti budú okrem toho do škôl prechádzať cez priechody, ktoré sú na vyvýšených spomaľovačoch," informovala radnica. Osvetlenie darovala radnici súkromná firma, mesto zabezpečilo svetelnotechnický projekt, výdavky na stožiare a prácu.

Mesto tiež dalo pozdĺž školského areálu na Hradnej ulici vybudovať ďalšie odstavné plochy pre autá, aby neprekážali pohybu chodcov. „Žiaci sa tak na vyučovanie dostanú naozaj bezpečnejšie," konštatuje magistrát.

Mesto okrem toho plánuje modernizovať aj priechod cez Ulicu SNP od autobusovej stanice smerom k Letomostiu. „Tento úsek bude súčasťou prvej etapy cyklotrasy, ktorá povedie od železničnej stanice po Podzámsku ulicu. Do konca júna má byť hotová projektová dokumentácia cyklotrasy, potom sa môže začať stavebné konanie. Na priechode cez Ulicu SNP chceme osadiť svetelnú signalizáciu. Má zvýšiť bezpečnosť chodcov a umožniť synchronizáciu všetkých svetelných križovatiek na hlavnom ťahu do zelenej vlny," informoval mestský úrad.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Priechody pre chodcov v Nových Zámkoch dostanú špeciálne osvetlenie
6
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM