Webnoviny - Rôzne

Preteky psích záprahov obmedzia dopravu

Doprava na horskom priechode Donovaly v Banskobystrickom okrese bude pre preteky psích záprahov, na ktorých organizátori očakávajú v závislosti od počasia 35- až 60-tisíc divákov, koncom tohto týždňa výrazne obmedzená.

Ako informoval riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici Peter Litva, prejazd cez donovalské sedlo bude z banskobystrickej aj ružomberskej strany úplne vylúčený v sobotu a nedeľu od 7:30 do 17:00, kedy na Donovaloch očakávajú najviac návštevníkov. V prípade hustého sneženia môže uzávierka začať platiť aj od skorších hodín. Prejazd cez Donovaly budú mať povolené len vozidlá pravidelnej autobusovej dopravy, obslužnej dopravy, záchranárov či správy ciest a tiež obyvatelia Donovál, ktorí to preukážu hodnoverným dokladom.

„Pre zlé skúsenosti z minulosti nebudeme uznávať žiadne argumenty typu návštevy u príbuzných. Lebo počas pretekov to vyzerá, akoby boli Donovaly veľkomestom, toľko ľudí tvrdí, že tam má príbuzného,“ podotkol Litva. Pre vozidlá dlhšie ako 10,5 metra bude zákaz tranzitu Donovalmi platiť už od štvrtka 15:00 do nedele 17:00. Obchádzková trasa vedie cez Harmanec, sedlo Šturec a Martin.

Zákaz tranzitu horským priechodom nebude znamenať uzavretie Donovál. Návštevníci pretekov psích záprahov či lyžiari budú môcť prísť z ružomberskej aj banskobystrickej strany, a keď ich vozidlá naplnia kapacitu zberných parkovísk, bude ich polícia otáčať tak, aby mohli zaparkovať na okraji cesty I/59 v smere od Donovál. Na banskobystrickej strane ich bude zvážať zberný autobus, na ružomberskej strane budú musieť ísť od auta a potom aj späť pešo. Organizátori návštevníkom odporúčajú prísť na podujatie radšej autobusmi pravidelnej dopravy alebo kyvadlovou autobusovou dopravou, ktorá bude jazdiť z Banskej

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM