Rôzne

Prekonaný 98-ročný rekord: V Hurbanove bola extrémne teplá noc

Tento rok máme mimoriadne teplé Vianoce. V Hurbanove zaznamenali najteplejšiu noc na 26.12. za toto aj uplynulé storočie. Minimum teploty vzduchu tam dosiahlo 6,9 stupňa Celzia.

Ilustračný obrázok k článku Prekonaný 98-ročný rekord: V Hurbanove bola extrémne teplá noc
Zdroj: Dnes24.sk

O takmer jeden stupeň bol uplynulú noc prekonaný rekord z roku 1915.

Dnes bol dokonca v Nových Zámkoch takmer celý deň upršaný. Druhý sviatok vianočný – vo štvrtok 25. decembra bolo na väčšine územia taktiež mimoriadne teplo. V Liesku teplota vystúpila na 9,8 st., v Dolnom Hričove až na 11,7 st. a na juhozápade v Bratislave na letisku 13,3 st. a v Žihárci 13 st., k prekonaniu rekordov to však nestačilo. Rekordne teplá však bola na Slovensku noc na 26.12, najmä na západe a v Žilinskom kraji, no aj na niektorých miestach Prešovského kraja.

Minimum nočnej teploty v Dolnom Hričove dosiahlo 9,0 st, čím bol prekonaný rekord maxima minimálnej nočnej teploty z roku 2004 o viac ako 5 st. V Kamenici n. Cirochou teplota neklesla pod 7,2 a rekord z roku 1973 bol prekonaný o 3 st. Najteplejšie však bolo v Topoľčanoch, minimum dosiahlo až 9,6 st., čo znamená prekonanie doposiaľ platného rekordu z roku 2004 o takmer 4 stupne.

Teplo však nebolo na celom území Slovenska. Napríklad v Rimavskej Sobote do rána teplota klesla na –3,3 st. a v Somotore dokonca na –4,5 st.

Sara

Zdroj: SHMÚ Foto: Zdroj: Mesto Hurbanovo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM