Rôzne

Predvianočná ANKETA v uliciach mesta: Zachvátila už Novozámčanov nákupná horúčka?

Najkrajšie sviatky v roku sú už pomaly tu. S nimi je okrem rodinnej pohody spojený aj každoročný predvianočný nákupný stres. Opýtali sme sa preto v uliciach nášho mesta, ako ste na tom s darčekmi.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočná ANKETA v uliciach mesta: Zachvátila už Novozámčanov nákupná horúčka?
Zdroj: Webnoviny.sk

Finančná situácia väčšiny rodín nie je lichotivá, no pred Vianocami, nato akosi skoro nik nehľadí. Každý chce pripraviť pre svojich najbližších tie najkrajšie Vianoce a obdarovať ich nejakým darčekom. Oslovených ľudí sme sa opýtali tri rovnaké otázky:

1, Koľko eur utratíte tento rok na vianočné darčeky?

2, Už máte darčeky alebo ich zháňate na poslednú chvíľu?

3, Čo by vás najviac potešilo pod vianočným stromčekom?

Petra (23), študentka:

1. Ja ? No keďže som študentka, tak veľa peňazí na darčeky nemám. Ale tak, čo som si ušterila, pretože som už myslela skôr na vianočné darčeky, tak možno nejakých 40 eur, ak to vyjde.

2. Darčeky teda ešte nemám, ale mám približne premyslené, čo komu darujem. Kupovať ich budem neskôr, ako vždy.

3. Ja by som chcela pod stromček možno nejakú milú maličkosť od môjho priateľa. Možno niečo „zaľúbené“ – srdiečkové, ja neviem, prstienok, alebo niečo v tvare srdiečka, aby som vedela, že ma má rád.

Peter (33), manažér:

1. 100 eur. Jednoznačne sme sa s manželkou zhodli na tom, že viac ako sto eur prekročiť nechceme. Vždy to prekročíme, a potom častokrát zistíme, že sme nakúpili zbytočnosti, a je nám to ľúto.

2. Darčeky ešte nemáme, ale už sme čítali, čo chcú deti. Dávajú si totiž každý rok do okna list Ježiškovi (úsmev).

3. Pod stromčekom? Chcem aby sa moje deti tešili z darčekov a z Vianoc. To je všetko.

Vlasta (56), dôchodkyňa:

1. Som už v dôchodku, a som sama. Ako iste viete, dôchodky sú malé, a preto len vnúčencom malé kúpim, možno za nejakých 20 eur spolu. Mám tri vnúčatá.

2. NIe, ešte som nekupovala, ale už mám od ich rodičov rady, čo by sa im mohlo páčiť.

3. Ja si želám len zdravie. Zdravie hlavne mojich detí a vnúčat, muža už nemám, budem asi sama na Vianoce, no a ak Pán boh dá, tak aj zdravie pre mňa.

Feri (29), predajca áut:

1. Jáj, no, som sám, tak veľa peňazí som neminul a už ani neminiem. Len na priateľku (smiech).

2. Priateľke som už kúpil, dúfam, že to tu nebude čítať (smiech). Vybral som jej pekný šperk – náhrdelník a náušnice, tak snáď sa jej to bude páčiť. Ale neprezradím za koľko.

3. A želám si, aby sme boli dlho spolu, a keďže plánujeme teraz nové bývanie, tak aby nám to vyšlo. Osamostatniť sa od rodičov.

Zita (34), predavačka:

1. Ja chcem vždy minúť málo, a potom keď si to zrátam, tak to oveľa prekročím. Nechcela by som viac ako 100 eur. Ale keď dnes je všetko také drahé. Mám dve deti a manžela, a chcem im spraviť radosť. Tak čo už, veď Vianoce sú len raz do roka.

2. Už som kúpila malému synovi obrovského plyšového psa, viem, že toho chcel. A dcére zatiaľ také náušničky a gorálky. Ľúbi sa parádiť. Manželovi by som chcela niečo do auta, neviem, vyhrievaný poťath, alebo také niečo praktické, keďže je veľa za volantom.

3. Ja by som chcela môj obľúbený parfém, manžel to vie. Kupuje mi ho každý rok. Je dosť drahý, tak cez rok naň akosi nevystanú peniaze.

Nika (40), účtovníčka:

1. Na darčeky myslíte? Len na darčeky? No to podľa toho čo nájdem, aké to bude drahé, tak ale asi do 200. Viac nechcem minúť. Ale keď k tomu pripočítam vianočné jedlo, ako ryba, koláčiky, oplátky a tak, no tak sa to iste vyšplhá aj na 400 eur.

2.Nakúpené ešte nemám, ale keď som bola minule cez víkend v obchodoch, až mi zle prišlo z toho množstva ľudí. Mám pocit, že už teraz ľudia nakupujú všetko. Bezhlavo. Vždy sa smejem, či ide tretia svetová vojna, také plné košíky majú napríklad aj jedla.

3. Ja si želám kľud a pokoj. Aby som nemusela nikomu nič „účtovať“, aspoň cez vianočné sviatky (smiech).

Šaňo (18), študent):

1. Hehe. Minúť na Vianoce? Ani cent. Veď darčeky nosí Ježiško, nie? (smiech). Ale tak dobre, možno 30 eur. Niečo rodičom kúpim.

2. Mama chce vždy nejaký parfém, tak snáď sa trafím do jej vkusu. A otcovi ? Rozmýšľal, že nejaké dobré vínko, keďže je fajnšmeker, čo sa vín týka.

3. Ja nechcem nič. Stačí, ak sa mi bude v škole dariť. Ale predsalen, ak by ma náhodou Ježiiško počul, tak zišiel by sa nový mobil.

Betka (36), zubná laborantka:

1. No tieto eurá odchádzajú skôr ako koruny. Aspoň mne sa to zdá. No v korunách som zvykla niekedy okolo 4 000 minúť, Ale čo je to dnes 160 eur napríklad. Nič. Tak ale budem sa snažiť zmestiť do tých 250. Snáď sa mi to podarí.

2. Darčkeky zháňam vždy na úplne poslednú chvíľu. Môjmu manželovi sa dokonca bežne stáva, že doobeda 24. decembra skočí do obchodného centra, aby ničo kúpil, prevažne svojim rodičom, na ktorých zabudne.

3. Želám si pod stromček, možno to bude znieť ako klišé, ale zdravie, to je najdôležitejšie. A keď myslíte aj materiálne niečo, tak možno nová sada hrncov by sa mi zišla. Určite niečo praktické.

Milan (43), vodič z povolania:

1. Nechcem dať veľa na darčeky. Teda, aj by som chcel, hlavne synovi, ale keby bolo z čoho. Tak možno 60 eur.

2. Nemám ešte kúpené. Počkám si na vianočné trhy, a tam skúsim niečo zaujímavé nájsť.

3. Jáááj, mňa by najviac potešil nejaký darčekový poukaz na nejaký – aspoň dvojhodinový pobyt vo wellnesse. Dobrá masáž, a perličkový kúpeľ. Keďže celý deň sedím za volantom, bolieva ma celé telo. To by ma potešilo najviac.

A ako ste na tom vy? Aký je váš finančný strop na nákup darčekov? A čo by vás na sviatky potešilo? Podeľte sa s nami v komentároch pod článkom!

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM