Anton Hrachovský Samospráva

Predá radnica budovu v centre mesta? Do rozpočtu by pritiekli stovky tisíc eur

Okresná prokuratúra ponúka za budovu v centre mesta stovky tisíc eur. O jej ďalšom osude budú rozhodovať poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Predá radnica budovu v centre mesta? Do rozpočtu by pritiekli stovky tisíc eur
2
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Na decembrovom mestskom zastupiteľstve poslanci schválili zámer predaja budovy Agrisu na Radničnej ulici. O konkrétnych podmienkach predaja, ktorý by okresná prokuratúra chcela realizovať v roku 2020, by mali poslanci rokovať na jednom z budúcich zastupiteľstiev.

Budovu chce od mesta odkúpiť Okresná prokuratúra. Jej zámer predniesol na mestskom zastupiteľstve krajský prokurátor Ivan Mandalov.

Dôvodom má byť zefektívnenie administratívy Okresnej prokuratúry, ktorá by v prípade odkúpenia vybudovala v jej bezprostrednej blízkosti parkovisko.

Mesto by získalo stovky tisíc eur

Znalecký posudok na predaj pozemkov a budovy „Agrisu“ znie na 695-tisíc eur. „Prokuratúra je veľmi dobrý vlastník. Majetok zveľaďuje, je disciplinovaným platiteľom daní. Predaj budovy prokuratúre by bola aj služba občanom, ktorí ju navštevujú. Mesto by zase získalo pre budovu dobrého vlastníka,“ vyjadril sa Ivan Mandalov.

„V súčasnosti je v budove prenajatých len niekoľko nebytových priestorov, pričom náklady na údržbu a odstraňovanie častých havarijných stavov v dôsledku zastaranosti zariadení predstavujú zbytočnú záťaž pre rozpočet mesta Nové Zámky,“ argumentuje zámer predaja radnica.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Radnica uvažuje sa o predaji budovy Agrisu
2
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM