Viktória Botošová Kultúra

Pre všetkých eko nadšencov zadarmo: Tieto filmy mieria do Nových Zámkov, KOMPLETNÝ PROGRAM

Návštevníci kina Mier v Nových Zámkoch sa budú môcť zoznámiť s rôznymi dokumentárnymi filmami, z ktorých mnohé sa dočkali významných ocenení. Diváci budú môcť navštíviť festival s dlhoročnou tradíciou. Jeho organizátori sa postarali o to, aby sa s nám dostali tie najlepšie..

Ilustračný obrázok k článku Pre všetkých eko nadšencov zadarmo: Tieto filmy mieria do Nových Zámkov, KOMPLETNÝ PROGRAM
Foto: Viktória Botošová

6. októbra 2015 sa budú môcť návštevníci kina Mier v Nových Zámkoch zoznámiť s rôznymi dokumentárnymi filmami, z ktorých mnohé sa dočkali významných ocenení. Diváci budú môcť navštíviť festival s dlhoročnou tradíciou a jeho organizátori sa postarali o to, aby sa do Nových Zámkov dostali tie najlepšie z najlepších filmov, ktoré sa premietali počas Ekotopfilmu – Envirofilmu v Bratislave a Banskej Bystrici.

Novozámčania sa môžu tešiť aj na film Iná pomoc, ktorý mapuje život opustených a týraných žien v kenskom meste Eldoret. Nádej do života im dávajú nové aktivity a mnohé v sebe dokonca objavia podnikateľského ducha! Film Martiny Bencovej – Utešenej získal ocenenie Ekotopfilmu – Envirofilmu a diváci si ho môžu pozrieť v novozámockom kine Mier 6. októbra o 17.30 hod. Ďalším oceneným filmom je aj snímka Brazília – Na každej kvapke záleží, ktorý festival v Nových zámkoch uzavrie o 21.00 hod.

Za zmienku stojí aj prednáška s názvom Odpadová kultúra – Výzvy a riešenia. Návštevníci budú môcť diskutovať, polemizovať s hosťami Michalom Sebíňom zo spoločnosti Natur – Pack, Petrom Krasnecom zo združenia APOH a Oliverom Čelkom z EKOLAMP Slovakia s.r.o.. Predmetom diskusie, ktorá prebehne v kine Mier od 18. do 19.00 hod., bude zodpovednosť Slovákov voči životnému prostrediu.

Návštevníkov festivalu čakajú v priestoroch kina Mier rôzne promo-stánky s hodnotnými informáciami a výstava O odpadoch, ktorá priblíži vznik, zhodnocovanie, zneškodňovanie a vplyv Ako už tradične býva na Ekotopfilme – Envirofilme zvykom, vstup je pre všetkých návštevníkov voľný.

Ekotopfilm – Envirofilm 2015/2016 Tour – Nové Zámky
Termín: 6. 10. 2015
Miesto: Kino Mier
ČAS: 16.00 – 22.00
Vstup: Voľný

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM