Viktória Botošová Samospráva

Poznáme mená hlavného kontrolóra i riaditeľa Novovitalu: Aha, koľko uchádzačov sa hlásilo na dôležité posty!

Na tohto týždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa primátor a poslanci venovali množstvu dôležitých tém. Pozrite sa, ako rozhodli v prípade voľby hlavného kontrolóra a riaditeľa príspevkovej organizácie Novovital.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme mená hlavného kontrolóra i riaditeľa Novovitalu: Aha, koľko uchádzačov sa hlásilo na dôležité posty!
Foto: Viktória Botošová

Program štvrtého zasadnutia mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo 4. marca 2015 v rokovacej miestnosti Domu kultúry na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch, bol skutočne nabitý. Okrem bodu číslo sedem, ktorým bola voľba náčelníka Mestskej polície Nové Zámky, sa volil aj hlavný kontrolór a riaditeľ príspevkovej organizácie Novovital.

Ako zopakoval uznesenie viceprimátor Lukáš Štefánik, na treťom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo 16.januára 2015, sa poslanci dohodli na voľbe hlavného kontrolóra, ktorá sa mala konať práve na tohto týždňovom zasadnutí novozámockého parlamentu.

„Na funkciu hlavného kontrolóra mesta kandidovalo 19 ľudí,“ uviedla hovorkyňa mesta Nové Zámky, Petronela Bernáth. Kvalifikačné podmienky, ktoré boli stanovené, však splnilo len 18 ľudí. Tí, ktorí boli na zastupiteľstve prítomní, dostali možnosť sa v 3 minútovom bloku predstaviť.

Novým hlavným kontrolórom mesta Nové Zámky sa stal Štefan Rovňaník, ktorý funkciu vykonával aj doteraz. Spomedzi 18 kandidátov na túto funkciu, získal Rovňaník v tajných voľbách 16 hlasov. Táto funkcia je volená na 6 ročné obdobie.

„Ďakujem vám za prejavenú dôveru a spravím všetko pre to, aby som dôveru, ktorú som od vás dostal nesklamal. Ešte raz ďakujem,“ poďakovala staronový kontrolór Štefan Rovňaník.

Nový riaditeľ Novovitalu

„Na funkciu riaditeľa spoločnosti Novovital sa prihlásilo 23 osôb, pozvaných na pohovor bolo 22,“ dodala Petronela Bernáth.

Primátor Otokar Klein predniesol návrh výberovej komisie. „Navrhovaný kandidát bol vybraný na základe výberového konania v dvoch kolách. Navrhovaným kandidátom z mojej strany je Ing. Ľudovít Lebo,“ konštatoval primátor Klein.

Ľudovít Lebo dostal opäť priestor na predstavenie sa a po tajnej voľbe mestskí poslanci 21 hlasmi potvrdili návrh výberovej komisie. Ľudovít Lebo sa tak stal novým riaditeľom mestskej príspevkovej organizácie Novovital.

Voľba hlavného kontrolóra i riaditeľa spoločnosti Novovital
2
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM