Anton Hrachovský Samospráva

Požiar im zdevastoval techniku: Na jej nákup pôjde slušný balík

Pred príchodom zimy prišli Šurany o veľkú časť komunálnej techniky. Po požiari si ju mesto prenajímalo, poslanci rozhodli o kúpe novej.

Ilustračný obrázok k článku Požiar im zdevastoval techniku: Na jej nákup pôjde slušný balík
3
Galéria

Jedným z akútnych problémov, ktoré trápia Šurany, je chýbajúca komunálna technika. Radnica oň prišla počas ničivého požiaru v mestskom podniku 9. novembra 2019.

Novú techniku zakúpia

Problém aktuálne rieši prenájmom mechanizmov. To však nie je zadarmo a podľa radnice ide len o dočasné riešenie. Mesto sa tak rozhodlo chýbajúcu techniku zakúpiť. Poslanci schválili jej nákup pre príspevkovú organizáciu Mestský podnik služieb Šurany. Financovaná má byť úverom aj vlastnými zdrojmi.

Investícia do nákupu vozidiel by mohla dosiahnuť zhruba 277-tisíc eur. Radnica má v pláne obstarať jazdený nosič kontajnerov (24-tisíc eur) a dve komunálne vozidlá (cca 253-tisíc eur). Za ďalších 60-tisíc eur kúpi šatne vo forme unimobuniek. Vyplýva to zo schváleného návrhu, o ktorom rokovali poslanci na zastupiteľstve 24. februára.

„Potrebujeme zabezpečiť to, čo je pre nás momentálne nevyhnutné. Tieto stroje sú pre nás ako šité na mieru. Chceme, aby obyvatelia nepocítili následky požiaru,“ povedal Marián Groma, riaditeľ Mestského podniku služieb Šurany.

Poslanci tiež schválili vypracovanie projektovej dokumentácie pre zberný dvor mestského podniku služieb. Pripraviť ju má radnica a hotová má byť do 31. augusta 2020.

Vo fotogalérii: Výsledok ničivého požiaru v mestskom podniku v Šuranoch 9. novembra 2019.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Požiar v Šuranoch zlikvidoval mestský majetok
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM