Rôzne

Povinnosť lekárov počas Vianoc: Pripravte sa na zastupovanie!

Najväčšie problémy pri zastupovaní počas dovolenky vznikali počas prázdninových mesiacov 2013 v Nitre a v Nových Zámkoch. A to u poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v odboroch ortopédia a gynekológia.

Ilustračný obrázok k článku Povinnosť lekárov počas Vianoc: Pripravte sa na zastupovanie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Aj preto lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Ľubomír Ševčík, dôrazne žiada hlavne týchto poskytovateľov o dôslednosť.

Počas vianočných sviatkov čas čerpania dovolenky s menom zastupujúceho lekára musí byť umiestnený na viditeľnom mieste pred vstupom do ambulancie.

Okrem toho, sa všetci poskytovatelia zdravotnej starostlivosti musia riadiť pokynmi lekára NSK. Písomne musia svoju dočasnú neprítomnosť na pracovisku oznámiť na úrad NSK.

Oznamovacia povinnosť neprítomnosti na pracovisku a zastupovania na ambulancii platí aj počas celého roka.

Obzvlášť si ale Úrad NSK, Odbor sociálnych vecí a zdravotníctva posvieti na danú povinnosť počas sviatkov, kedy je oveľa vyšší počet dovoleniek, a tým aj zastupovaní lekárov, ako počas bežných pracovných dní v roku.

„V prípade nedodržania daného upozornenia sa bude postupovať v súlade s platnou legislatívou SR a budú následne vykonávané kontroly o plnení tejto povinnosti,“ uvádza Ševčík.

Zdroj: NSK

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM