Anton Hrachovský Futbal

Potvrdené! Nové Zámky vyhrali boj o moderné futbalové ihrisko s umelou trávou

Vyše 200 futbalistov z Nových Zámkov a okolia bude mať už tento rok nové podmienky na trénovanie. Klub FKM Nové Zámky totiž uspel so žiadosťou o dotáciu.

Ilustračný obrázok k článku Potvrdené! Nové Zámky vyhrali boj o moderné futbalové ihrisko s umelou trávou
Zdroj: TASR

Na ostatnom zasadnutí Výkonného výboru Západoslovenského futbalového zväzu, ktoré sa konalo 30. januára 2018, bol definitívne schválený návrh klubu FKM Nové Zámky na výstavbu hracej plochy s umelým trávnatým povrchom v areáli Sihoť.

Nové ihrisko už v roku 2018

FMK Nové Zámky je futbalovým klubom s najväčšou členskou základňou v novozámockom okrese. V aktuálnom súťažnom ročníku má prihlásených celkovo 12 mládežníckych tímov a jedno družstvo dospelých.

V hre však bolo viacero záujemcov o nový trávnik. Spolu s Novými Zámkami sa o ihrisko uchádzali aj Komárno, Štúrovo a Levice. Levice v súťaži neuspeli, na druhom mieste sa umiestnilo Komárno a prvým náhradnikom je Štúrovo. Nový moderný trávnik pribudne na Sihoti už tento rok. Časť nastávajúceho ročníka 2018/2019 by teda mohli novozámockí futbalisti odtrénovať už na novom ihrisku.

V zmysle podmienok UEFA musí byť ihrisko vybudované v priebehu roka 2018.

„Tomuto rozhodnutiu predchádzalo odhodlanie primátora mesta Otokara Kleina, taktiež korektný a racionálny prístup poslancov Mestského zastupiteľstva, ktorí hlasovali ZA schválenie spolufinancovania tohto projektu,“ poďakoval vedeniu mesta generálny manažér Peter Kováč. UEFA výstavbu ihriska podporí 100-tisíc eurami, ďalších 200-tisíc poskytne mesto Nové Zámky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM