Anton Hrachovský Kultúra

Posunky a úkroky v Nových Zámkoch: Galéria umenia predstavuje ďalšiu výstavu

Novozámocká galéria umenia pripravila ďalšiu výstavu. Objavia sa na nej diela jedného zo slovenských umelcov.

Ilustračný obrázok k článku Posunky a úkroky v Nových Zámkoch: Galéria umenia predstavuje ďalšiu výstavu
Zdroj: Dnes24.sk

Galéria umenia Ernesta Zmetáka pripravila pre milovníkov umenia novú výstavu s názvom Posunky a úkroky. Jej autorom je mladý umelec Rastislav Podhorský.

Posunky a úkroky v Nových Zámkoch

„Aktuálna samostatná výstava Posunky a úkroky, pripravená pre Galériu Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch, je koncipovaná ako ďalší z pokusov už stabilne spolupracujúcej dvojice výtvarníka a kurátora usúvzťažniť, artikulovať a obrazom i slovom interpretovať výtvarný výskum kľúčovej témy Podhorského prác. Je ňou sekulárna spiritualita či nasledovanie ´metafyzickej túžby´, z ktorej prieskumu nám už niekoľko rokov Podhorský usilovne podáva výtvarné aj literárne správy,“ uviedol kurátor výstavy Noro Lacko.

Výstava Posunky a úkroky potrvá od 24. októbra do 30. novembra 2019.

Rastislav Podhorský vyštudoval maľbu v ateliéri + – XXl pod vedením Daniela Fischera na Katedre maľby a iných médií VŠVU v Bratislave. Venuje sa kresbe, maľbe a ich presahom do objektových inštalácií a to nielen ako výtvarník, ale aj prostredníctvom filozofického a teoretického uvažovania.

V súčasnosti je doktorandom na VŠVU v Bratislave (Kabinet kresby) a zároveň aj jedným z vedúcich Ateliéru maľby III. Katedry maliarstva VŠVU. Je víťazom ceny nadácie VÚB – Maľba 2015. Tvorí a žije v Bratislave.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM