Andrea Ballayová Krimi

Postrelený 30-ročný muž

Zdravotný stav postreleného 30-ročného muža je kritický

Zdravotný stav postreleného 30-ročného muža, dovezeného zo Štúrova do novozámockej nemocnice dňa 28. februára, je kritický. Povedala to pre TASR zástupkyňa primára Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch Dagmar Bodáková.
„Je to kritický stav, riešime ťažké strelné poranenia,“ uviedla Bodáková s tým, že lekári urobia všetko pre to, aby zachránili pacienta.
Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Boženy Bruchterovej v objekte vodárne v Štúrove sa v pondelok (28.2.) dvaja muži pokúšali vlámať do šopy. „Zlodejov majiteľ prichytil a došlo k streľbe,“ informovala hovorkyňa s tým, že majiteľ vystrelil z legálne držanej zbrane, z brokovnice a zranil zlodeja, ktorý opustil priestor.
„Postrelený muž tvrdil neskôr záchranárom, že ho postrelili na hrádzi Dunaja. Polícia zistila, že muži sa snažili vykradnúť šopu. Je aj svedok, ktorý videl páchateľov. Zlodeji sa pokúšali ukradnúť rôzne náradie a zariadenia a majiteľ sa rozhodol na zlodejov vystreliť,“ uviedla hovorkyňa. Dodala, že strela zasiahla zlodeja tak nešťastne, že ho museli previesť do novozámockej nemocnice.
Štúrovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže vlámaním v štádiu pokusu. Novozámockí vyšetrovatelia v súvislosti so streľbou začali trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a v prípade dokázania viny páchateľovi hrozí za tento zločin trest odňatia slobody v trvaní od štyroch do desiatich rokov.

zdroj:Tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM