Viktória Botošová Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Nových Zámkoch a ich povolania: Najviac je učiteľov ale aj lekárov, do boja ide aj zlatník

116 rôznych kandidátov s naozaj rôznorodými povolaniami. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých rôznych oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Nových Zámkoch a ich povolania: Najviac je učiteľov ale aj lekárov, do boja ide aj zlatník
Foto: Viktória Botošová

Kandidátov na post poslanca odlišujú skúsenosti, stranícka príslušnosť, profesia, ale aj vek. Naposledy sme sa zamerali, práve na posledný ukazovateľ a pozreli sme sa, aké vekové rozdiely vo viac ako stovke kandidátov nájdeme. Viac sa dočítate v článku Najmladšieho a najstaršieho kandidáta delí 49 rokov!

Tentoraz sme sa zamerali na ich povolanie. Pri pohľade na zoznam uchádzačov o tento post môžeme vidieť naozaj pestrú škálu profesií. Niektoré sa samozrejme aj opakujú. V týchto voľbách máme najviac kandidátov na poslancov z radov pedagógov. Do tejto kategórie sme zahrnuli učiteľov, stredoškolských aj vysokoškolských pedagógov, ktorých je dokopy 15.V tesnom závese sú lekári, ktorých kandiduje 12. Rozšírené sú aj profesie právnikov v počte 8 a podnikateľov tiež v počte 8. Medzi uchádzačmi o posty poslancov je aj veľa ekonómov a manažérov.

Učiteľom a zároveň aj podnikateľom je i kandidát na primátora Štefan Prešinský. Podnikateľmi sú aj kandidáti na primátora Koloman Forró a Pavel Vrchota. Právničkou je kandidátka na primátorku Anna Benková. Netradičným povolaním disponuje aj primátorský kandidát Otokar Klein. Tento nezávislý kandidát sa živý ako operný spevák.

Poďme sa však pozrieť na tie netradičnejšie povolania a profesie kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva. Medzi tie najzaujímavejšie patrí povolanie fotografa, ktoré vykonáva kandidát Tomáš Thor (volebný obvod číslo 1). V druhom volebnom obvode nás zaujal vedúci oddelenia Hasičského záchranného zboru, Ondrej Hanzlík. Kuriozitou je aj povolanie zlatníka. Pod touto profesiou kandiduje Ľuboš Lénárd, vo volebnom obvode č.3. V štvrtom volebnom obvode nás zaujala invalidná dôchodkyňa Júlia Vargová. V piatom obvode výtvarníčka, Nina Golasová. Vo volebnom obvode č.6 nás zase hneď upútal doktorand Peter Klimant a v poslednom siedmom obvode to bol povolaním architekt, Jozef Antalík. V porovnaní s minulými voľbami kandiduje viac poslancov, čím sa zvýšila aj pestrosť povolaní.

Ucelený a podrobný prehľad, kto tento rok kandiduje za poslanca v Nových Zámkoch, si môžete pozrieť v našom Zozname kandidátov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM