Anton Hrachovský Samospráva

Poslanci chcú pre deti nové interaktívne ihrisko: Koľko to bude mesto stáť?

V meste by malo pribudnúť ďalšie, tentoraz interaktívne, detské ihrisko. Radnica je na tento účel pripravená vyčleniť slušnú sumu.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci chcú pre deti nové interaktívne ihrisko: Koľko to bude mesto stáť?
Zdroj: TASR

Odbor územného rozvoja a architektúry v Nových Zámkoch plánuje predložiť na rokovanie žiadosť o možnosť mestského spolufinancovania ďalšieho projektu. Tentoraz sa jedná sa o vybudovanie ´Interaktívneho multifunkčného ihriska´.

Odkazovať bude na históriu mesta

Špecifickým cieľom realizácie projektu je zvýšenie atraktivity pohraničnej oblasti a to vytvorením nových turistických oblastí. V prípade schválenia realizácie zo všetkých strán by sa malo začať s výstavbou v roku 2017. Výsledkom projektu by mala byť popri organizovaní kultúrno-spoločenských podujatí, spoločných seminárov najmä revitalizácia verejného priestranstva. Nové ihrisko, vybudované na časti parcely 6825/1, by tak malo hravou formou odkazovať na históriu nášho mesta.

„Mesto Nové Zámky ako hlavný projektový partner má so združením EZUS Pons Danubii ako cezhraničným projektovým partnerom záujem uchádzať sa o získanie nenávratného finančného príspevku zo strany Úradu vlády Maďarska ako Riadiaceho orgánu Programu spolupráce INTERREG V-A Slovenská republika – Maďarsko v spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky ako Národným orgánom v Slovenskej republike,“ uvádza sa v dôvodovej správe mesta.

Radnica pustí zhruba 20-tisíc

Predpokladaný celkový rozpočet za Mesto Nové Zámky je 400-tisíc eur, z toho by sa malo mesto podieľať na spolufinancovaní vo výške 5% t.j. 20-tisíc eur. O schválení resp. neschválení žiadosti rozhodnú poslanci na slávnostnom mestskom zastupiteľstve 21. októbra.

Môže vás zaujímať:

Jesenné upratovanie: Odpad bude odvážať traktor, pozrite si ROZPIS jeho trasy

Občania pripravili ďalšiu petíciu proti parkoviskám: Úspešná bola len spolovice

Obyvatelia navrhli ocenenia mesta: Ktorých kandidátov poslanci schválili?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM