Správy

Pomáhajú nezištne a zo srdca: Poznáte takých? Nominujte ich na ocenenie!

Poznáte skutočne obetavých dobrovoľníkov a ich výnimočné skutky a projekty? Nominujte ich na prestížne ocenenie!

Ilustračný obrázok k článku Pomáhajú nezištne a zo srdca: Poznáte takých? Nominujte ich na ocenenie!
3
Galéria
Zdroj: Nitrianske centrum dobrovoľníctva

Aj tento rok hľadajú výnimočné príbehy solidarity a ľudskosti. „Vyše dvadsaťročná tradícia oceňovania výnimočných dobrovoľníckych skutkov a projektov, prebehne aj tento rok vo všetkých krajoch Slovenska, vrátane nitrianskeho, a taktiež na národnej úrovni,“ informuje Nitrianske centrum dobrovoľníctva.

Nezištná pomoc

Srdce na dlani je ocenenie výnimočných dobrovoľníkov, jednotlivcov aj kolektívov za ich dobrovoľné aktivity uskutočňované v prospech iných, vykonávané bez nároku na finančnú odmenu.

Oceňovanie prebieha v rôznych kategóriách: rozvoj komunity, ochrana životného prostredia, zdravie, kultúra, umenie, výchova a vzdelávanie.

„Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu priestor na pomoc iným. Nominácie prijíma už po 12ty raz aj Nitrianske centrum dobrovoľníctva, ktoré je organizátorom oceňovania v našom kraji,“ informuje Andrea Hugáňová z Nitrianskeho centra dobrovoľníctva.

Prečítajte si tiež

Nominujte ich aj vy!

V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá rekordných 315 platných nominácií a komisie rozdelili až 71 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani.

45 nominácií a 9 ocenených bolo priamo v Nitrianskom kra­ji.

Poznáte výnimočnú osobu, organizáciu alebo projekt zasvätený nezištnej pomoci? Nomináciu môžete zaslať priamo Nitrianskemu centru dobrovoľníctva do 10. novembra. Využiť na to môžete web www.srdcenadlani.sk alebo priamo na www.ncdnitra.sk.

„O udelení ocenenia v Nitrianskom kraji rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo. Komisia rovnako rozhodne o nomináciách na národnú úroveň, kde ocenenie Dobrovoľník roka 2022 organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií,“ dodáva Nitrianske centrum dobrovoľníctva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Srdce na dlani
3
Galéria
Zdroj: Nitrianske centrum dobrovoľníctva
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM