Anton Hrachovský Samospráva

Polícia v Zámkoch s efektívnou "zbraňou": Disponuje moderným informačným systémom

Výkom práce mestských policajtov zefektívni nový informačný systém. Pracovať s ním môžu všetci policajti, dokonca priamo v teréne.

Ilustračný obrázok k článku Polícia v Zámkoch s efektívnou "zbraňou": Disponuje moderným informačným systémom
Zdroj: Castrum Novum Online

Prácu Mestskej polície v Nových zámkoch uľahčí a zefektívni nový informačný systém s názvom IS MP Manager. Ide o systém určený pre mestské a obecné polície na vedenie ich agendy.

Efektívnejšia práca polície

Podľa náčelníka MsP v Nových Zámkoch Jozefa Tökölyho ponúka novinka zabezpečenie dát ako sú používateľské prístupy, šifrované prenosy, logovanie udalostí, záloha a obnova dát. Zároveň spĺňa všetky požiadavky GDPR.

„Okrem iného systém umožňuje automatickú GPS lokalizáciu pri vytvorení udalosti z mobilného zariadenia. Aplikácia slúži na vytváranie a správu elektronických informácií o udalostiach, ktoré rieši a dokumentuje MsP, prípadne sú prirodzenou súčasťou jej činnosti, priamo v teréne pomocou mobilných zariadení – smartfónov a tabletov. Systém eviduje všetky druhy udalostí, ktoré sa zadávajú do aplikácie priamo v teréne, v reálnom čase. Upozorňuje napríklad na osoby v pátraní či odcudzené motorové vozidlá.“ uviedol náčelník novozámockej mestskej polície pre webovú stránku mesta.

„Hlavným rysom nového informačného systému je skutočnosť, že dáta do neho zaobstarávajú všetci policajti, predovšetkým hliadky v teréne. Systém tak zabezpečuje efektívnu prácu policajtov v tíme,“ vysvetľuje Jozef Tököly.

Vďaka novinke môžu novozámockí policajti prenášať cez mobil, prípadne tablet GPS súradnice, fotografie a videá z terénu do ďalších mobilných zariadení alebo bežných počítačov. Spracované dáta si môžu aj vytlačiť na mobilnej tlačiarni.

V neposlednom rade je cieľom aj odhaľovanie neprofesionálneho výkonu práce policajtov.

Podľa dostupnej špecifikácie ide o modulárny systém, ktorého funkcionality sa dajú vyskladať podľa požiadaviek a potrieb mestskej polície.

Dodávateľom technológie je firma z Olomouca FT Technologies a.s. Podľa zmluvy zverejnenej na Digitálnom meste je jednorázový poplatok za prístup do systému 199 eur bez DPH, ktorý zahŕňa i užívateľské školenie. Mesačný poplatok za licenciu je 1537,08 eur bez DPH.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM