Anton Hrachovský Krimi

Polícia kontrolovala stavenisko v Zámkoch: Cudzinci bez povolenia a falošné doklady

Policajti vykonali kontrolu zameranú na cudzincov. Podrobilo sa jej viacero osôb, muži zákona zistili viacero podozrivých dokladov a chýbajúce povolenia.

Ilustračný obrázok k článku Polícia kontrolovala stavenisko v Zámkoch: Cudzinci bez povolenia a falošné doklady
Zdroj: TASR

Na stavenisku v Nových Zámkoch preverovali policajti piatich Slovákov, jedného občana Srbska, jedného občana Macedónska a 15 občanov Ukrajiny.

Falošné doklady

Desať cudzincov sa preukázalo občianskym preukazom Rumunska aj napriek tomu, že deviati z nich sú držiteľmi cestovných dokladov a teda aj štátnymi príslušníkmi Ukrajiny a jeden Srbskej republiky. „Pre podozrenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky ich policajti odovzdali na ďalšie riešenie do rúk vyšetrovateľa,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Chýbalo povolenie na pobyt

Ďalší siedmi cudzinci, medzi ktorými bol jeden Macedónec a šesť Ukrajincov, sa pri kontrole preukázali cestovným dokladom príslušného štátu, ale bez povolenia na pobyt. Pre overenie oprávnenosti ich pobytu boli preto všetci boli predvedení na oddelenie cudzineckej polície. „Koncom minulého týždňa pri podobnej kontrole v Piešťanoch policajti odhalili vyše 13 priestupkov na úseku cudzineckého režimu, pričom jedného občana Srbska vyhostili. V kontrolách budeme pokračovať aj naďalej,“ skonštatovala Baloghová.

Ako doplnila, podobné akcie organizuje polícia pravidelne a sú zamerané najmä na kontrolu oprávnenosti pobytu štátnych príslušníkov tretích krajín na území Slovenskej republiky, kontrolu dodržiavania pobytového režimu, nelegálne zamestnávanie cudzincov, plnenie povinností zákona o pobyte cudzincov a kontrolu dodržiavania nariadenia Európskeho parlamentu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM