Viktória Botošová Krimi

Policajti sa aj tento týždeň zamerajú na kontroly: Dôležité info pre vodičov vo vnútri!

Dopravní policajti pokračujú v pravidelných kontrolách. Pozrite sa, kedy policajti zaostria na náš okres.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa aj tento týždeň zamerajú na kontroly: Dôležité info pre vodičov vo vnútri!
Zdroj: TASR

Pozornosť a ostražitosť sa vypláca. Muži zákona budú opäť striehnuť na našich cestách, a aj keď vás nikto nezastaví, nemusí to znamenať, že ste ich pozornému oku unikli.

„V období 6. kalendárneho týždňa bude prebiehať celoslovenská osobitná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Na území Krajského riaditeľstva PZ v Nitre bude kontrola vykonaná na území okresov Nitra, Šaľa, Komárno, Nové Zámky, Levice a Topoľčany.

Policajti sa aj teraz zamerajú hlavne na porušenia tých cestných predpisov, ktoré sú zo štatistického hľadiska hlavnými príčinami dopravných nehôd. Ako prezradila krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, ide hlavne o rýchlosť jazdy, porušenia základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

„Polícia i touto cestou opätovne upozorňuje vodičov motorových vozidiel, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä rýchlosť jazdy a dbali na zvýšenú pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom,“ informuje hovorkyňa.

Ako ďalej prezradila, polícia v poslednom období eviduje viacero dopravných nehôd, pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu účastníkov cestnej premávky.

Že sa oplatí byť opatrný na cestách, sa presvedčili aj účastníci minulo-týždňových nehôd v našom kraji. Čítajte aj:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM