Anton Hrachovský Krimi

Policajný zásah v okrese Nové Zámky: Zadržané boli dve osoby podozrivé z krádeže

Podarená dvojica má podľa polície na svedomí dve krádeže. Už sa však nachádza v rukách mužov zákona.

Ilustračný obrázok k článku Policajný zásah v okrese Nové Zámky: Zadržané boli dve osoby podozrivé z krádeže
Zdroj: Policajný zbor SR

Krádež v okrese Nové Zámky

Podľa policajných informácií bolo dňa 7. septembra 2017 v čase o 11:55 vyhlásené pátranie po osobnom motorovom vozidle Škoda Octávia, nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie, že vo vozidle sa nachádzajú osoby podozrivé z trestnej činnosti.

Ako uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, predmetné vozidlo sa pohybovalo v doobedňajších hodinách v obci Úľany nad Žitavou, kde posádka vodidla mala poškodenej, ktorá tlačila bicykel odcudziť zo zadného nosiča plátennú tašku, v ktorej mala peňaženku s finančnou hotovosťou. „Operačný dôstojník okamžite vyslal policajné hliadky z okresu Nové Zámky a Levice, ktoré sa skoordinovali a začali po vozidle pátrať. Z informácii, ktorými policajti disponovali vyplynulo, že vozidlo sa pohybuje pri obci Čata, kde ho policajti zastavovali, pričom vodič výzvu na zastavenie nerešpektoval a pokračoval vo veľkej rýchlosti v jazde ďalej smerom na Štúrovo,“ objasnila policajná hovorkyňa.

Policajná zátarasa

Podľa jej informácií, za obcou Kamenný Most policajti vytvorili služobným motorovým vozidlom na ceste prekážku, do ktorej vodič pritom, ako sa snažil z miesta ujsť, narazil. Policajti na mieste obmedzili osobnú slobodu 30-ročnému mužovi z obce Selice (okres Šaľa). Vo vozidle sa nachádzala okrem vodiča aj 32-ročná žena a trojročné dieťa. K zraneniu osôb dôsledkom tejto udalosti nedošlo.

„Lustráciou bolo ďalej zistené, že po podozrivom mužovi je vyhlásené pátranie. Z ďalšieho preverovania vyplynulo, že podozrivé osoby mali ten istý deň v doobedňajších hodinách odcudziť z predajne potravín v obci Bánov finančnú hotovosť. 30-ročný muž a 32-ročná žena sú v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ vykonáva všetky potrebné procesné úkony. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre zločin krádeže,“ uzavrela Bruchterová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM