Hokej

Pohyby v kabíne Býkov: Jeden hráč si našiel nový klub, ďalší posilnil Zámky

Vedenie novozámockého hokejového klubu sa pripravuje na novú sezónu. V zostave nastali ďalšie zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Pohyby v kabíne Býkov: Jeden hráč si našiel nový klub, ďalší posilnil Zámky
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Slovenský hokejový obranca Andrej Hatala sa po jednej sezóne v HKM Zvolen vrátil do Nových Zámkov. Klub informoval o staronovej akvizícii na oficiálnej stránke.

Hatala odohral v rokoch 2018–2020 dve sezóny za Nové Zámky, následne zamieril do Zvolena. Za HKM nastúpil do 41 zápasov, v ktorých si pripísal 2 body za asistencie, 16 trestných minút a 6 plusových bodov.

Jasné ciele

„Ozval sa mi riaditeľ klubu Imre Valášek, ktorý sa ma pýtal na moje plány. Minulú sezónu som z osobného hľadiska nemal až takú dobrú, preto ma záujem Nových Zámkov potešil. Poznám sa s viacerými chalanmi v kabíne a vraciam sa do známeho prostredia, ktoré mám rád. Z tímového hľadiska je cieľ postup do play off, z osobného byť prínos pre tím, cítiť sa potrebný a baviť sa hokejom,” povedal Hatala, ktorého do Nový Zámkov lanáril aj obranca Matúš Holenda.

„Holík" ma lámal už mesiac, nonstop mi vyvolával. Nemal som teda už nad čím váhať," dodal Hatala s úsmevom. Zaujímavosťou je, že opačným smerom z Nových Zámkov nedávno zamieril obranca Samuel Hain.

Iný hráč sa naopak vybral opačným smerom.

Slovensko aktuálne

Majster slovenskej hokejovej extraligy HKM Zvolen angažoval 24-ročného obrancu Samuela Haina. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Hain hral v uplynulých štyroch sezónach za HC Nové Zámky. V ročníku 2019/2020 si vytvoril osobné maximum v góloch, asistenciách aj bodoch v slovenskej extralige. V 48 zápasoch dosiahol bilanciu 9 gólov, 7 asistencií, 24 trestných minút a a 7 mínusových bodov.

Ďakuje za dôveru

„Dostal som od trénerov veľa priestoru na ľade, bol som nasadzovaný aj do presiloviek a mohol som byť pri gólových situáciách. Za dôveru sa im chcem aj touto cestou poďakovať, posunulo ma to v kariére. Cítil som záujem zo strany trénera aj generálneho manažéra HKM Zvolen. Na podmienkach sme sa vedeli dohodnúť v krátkom čase,“ povedal Hain.

Pod Pustý hrad zamieril aj pre tradične vysoké ambície klubu. „Mal som viac ponúk, no Zvolen je známy zázemím na vysokej úrovni, disponuje skvelými trénermi a vždy má najvyššie ambície. To ma láka, a preto sa veľmi teším na novú sezónu. Očakáva sa odo mňa stabilná a kvalitná defenzívna hra. Na tomto základe by sa malo stavať ďalej. Záležať bude na mojich výkonoch a sile kádra. Podľa toho sa uvidí, koľko dostanem na ľade času aby som sa mohol ukázať. Verím, že budem mať možnosť potvrdiť minulú sezónu,“ povedal Hain pre hkmzvolen.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ zo športu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM