Viktória Botošová Rôzne

Podgurážení pacienti v novozámockej nemocnici, vrátane tínedžerov: V akcii často ochranka aj muži zákona!

V praxi už zažili všeličo. Zdravotný personál v novozámockej Fakultnej nemocnici s poliklinikou, by vraj podľa hovorkyne nemocnice, odbremenila záchytka.

Ilustračný obrázok k článku Podgurážení pacienti v novozámockej nemocnici, vrátane tínedžerov: V akcii často ochranka aj muži zákona!
Foto: Viktória Botošová

Počas jarmokov a iných kultúrnych podujatí sa zvyšuje počet ošetrených pacientov, ktorí sú pod vplyvom alkoholických nápojov. Ako nás informovala tlačová hovorkyňa Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch, Ľubica Juríková, takíto pacienti sú ošetrení hlavne v internej ambulancii a na traumatológii.

„Zdravotný personál v tomto prípade supluje chýbajúce protialkoholické záchytné izby. Keby takéto protialkoholické záchytné izby existovali, odbremenilo by to nemocnicu od časti pacientov pod vplyvom alkoholu," uvádza.

Ako pokračuje, často krát sú títo pacienti hluční, arogantní a agresívni. „V takých prípadoch sú volaní na pomoc členovia vlastnej ochrany, niekedy aj príslušníci mestskej polície, respektíve príslušníci policajného zboru,“ vysvetľuje Juríková.

Medzi pacientmi prijatých pod vplyvom alkoholu sú zväčša muži, nie sú zriedkavosťou ani maloleté deti. V priebehu letných prázdnin mali podľa slov hovorkyne, prijatých na hospitalizáciu kvôli požitiu alkoholických nápojov troch maloletých pacientov, jedného chlapca a dve dievčatá.

„Dievča (15) malo 1,41 promile v krvi a druhé dievča (17) 1,90 promile v krvi. Chlapec (16) mal 1,98 promile v krvi. Dve deti boli privezené vozidlom RZP,“ dodala Juríková.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM