Viktória Botošová Rôzne

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Zámky rozžiaria vianočnou atmosférou! FOTO

Už to pomaly prichádza! Prvé náznaky vianočnej výzdoby začali už aj v Nových Zámkoch. Onedlho sa naše mesto rozžiari vianočnou výzdobou. Zisťovali sme, kedy sa už v našom meste môžeme tešiť na vianočnú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Zámky rozžiaria vianočnou atmosférou! FOTO
Foto: Viktória Botošová

Vianoce sa pomaly blížia a k tomuto najkrajšiemu sviatku v roku neodmysliteľne patrí aj vianočná výzdoba. Nielen naše domácnosti, ale aj mesto sa rozžiari a môžeme tak nasávať atmosféru blížiacich sa najkrajších sviatkov celého roka. Iste si mnohí z vás už všimli prvé kusy vianočného osvetlia, ktoré pribudli na pouličných lampách napríklad na uliciach S.H. Vajanského a G.Bethlena. Pozrite si galériu.

„Montáž vianočnej svetelnej výzdoby začala prebiehať počas posledného októbrového týždňa, v súčasnosti prebieha a predpoklad trvania montáže je do 4.12.2015, kedy sa vykoná skúška vianočného osvetlenia,“ vysvetľuje Denisa Bóriková, Brantner Nové Zámky.

„Na 5.12.2015 je naplánované slávnostné zapnutie vianočného osvetlenia spojené s oslavou Mikuláša. Osvetlenie sa ako prvé rozsvieti na hlavnom námestí a v centre mesta a postupne sa bude zapájať celé mesto, čo by malo trvať asi jeden týždeň,“ uvádza.

Informáciu nám potvrdila aj Janka Krajčí, Novovital. „Vianočné osvetlenie, tak ako aj stromček, sa rozsvietia švihnutím Mikulášovho prútika na podujatí – Mestský Mikuláš 2015, dňa 5.12.2015 v čase medzi 17:00 –18:00h.“

Na umiestnenie vianočného osvetlenia do niekoľko metrových výšok je potrebná aj špeciálna výbava. „Montáž, zapájanie, odpájanie a demontáž vianočného osvetlenia vykonávajú zamestnanci našej spoločnosti. Pri tejto činnosti používajú dve vysokozdvižné montážne plošiny,“ dodala Bóriková. Ako pokračuje, podobne bude prebiehať aj vypínanie vianočného osvetlenia, ktoré sa začne 6. januára 2016 a bude prebiehať spolu s demontážou vianočnej výzdoby.

V Nových Zámkoch postupne pribúda vianočné osvetlenie
5
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM