Tlačové správy

Peter Cmorík a Vera Tóth spríjemnia Vínne korzo už najbližší víkend. A je sa na čo tešiť!

Komárňanské leto sa ešte ani neskončilo a už sa chystá najväčšia kultúrna a gastronomická udalosť jesene. Čaká vás tradičné Komárňanské vínne korzo. Kliknite a dozviete sa viac informácií k 3-dňovému programu.

Ilustračný obrázok k článku Peter Cmorík a Vera Tóth spríjemnia Vínne korzo už najbližší víkend. A je sa na čo tešiť!
Zdroj: YouTube.com

Táto snáď najpopulárnejšia komárňanská akcia sa uskutoční 15. – 17. septembra (štvrtok – sobota) ako obvykle v okolí Námestia generála Klapku. Keďže 15. septembra je štátny sviatok, vedenie mesta sa rozhodlo festival usporiadať práve v tento víkend.

Hudobný program so slovenskou aj maďarskou produkciou

„Jednou z podmienok súťaže bolo, že na akcii musí vystúpiť jeden známy slovenský, jeden známy maďarský a viacero miestnych interpretov,” ozrejmuje jeden z organizátorov György Kovács. Slovenskými hviezdami komárňanského Vínneho korza budú PETER CMORÍK a KATKA ŠČEVLÍKOVÁ s priateľmi, ktorí sa venujú hudobnému štýlu soul-jazz. Hlavnou maďarskou vystupujúcou bude VERA TÓTH, okrem nej sa predstaví aj pop-funková a jazzová kapela PEET PROJECT.

Z domácich kapiel sa ukážu Ölveczky Free Standard Trio, LGT Revival Band, Slovenkí Rebeli ale aj Andreas Csonka. Na oficiálnom otvorení festivalu sa o dobrú náladu postará dychovka Vidám Fiúk.
Všetky koncerty tohtoročného Vínneho korza budú hrané výlučne naživo!

Pre vínkarov – fajnšmekrov novinky!

Čo sa týka vín a vinárov, tento rok pozvanie prijali “samé nové bukety,” ktoré doteraz ešte v našom meste nerozvoniavali. Z vínnej oblasti Balaton-Felvidék to bude Vinárstvo svätého Donáta (Csopak) alebo Vinárstvo Gilvesy (Szent György-hegy). Príde aj jeden z najznámejších slovenských producentov lahodného moku Vinárstvo Elesko. Nebudú chýbať ani známe a obľúbené miestne vinárstva Kasnyik, Bott alebo Pivnica Hengerics. „Na vínnom korze bude aj menšia novinka, pre návštevníkov sme pripravili pekné nové poháre na ochutnávanie,” dodáva Kovács.

Prázdne nezostanú ani vaše bruchá

Popri známych a obľúbených jedlách ako sú pečená klobása, cigánska pečienka, trdelník, koláče z pece či syry, bude novinkou domáci hamburger a rumunská mäsová pochúťka pastrami. V sobotu sa uskutoční aj tradičná SÚŤAŽ VO VARENÍ FAZUĽOVÉHO GULÁŠA.

Stan a drevo na varenie organizátori zabezpečia, súťažiace družstvá môžu v určitom množstve požiadať aj o fazuľu a mäso. „Aj tu sme zaviedli novinku. Družstvo, ktoré sa umiestni na prvom mieste, dostane do daru putovný pohár, ktorý o rok predá ďalej ďalšiemu víťazovi,” vysvetľuje jeden z organizátorov.

ORGANIZÁTORI

Organizátorom tohtoročného vínneho korza je už spomínaný György Kovács, ktorý je zároveň hlavným organizátorom hudobného života v Komárne, ďalším je vyštudovaný expert na vína a človek zodpovedný za Strikovú terasu Zsolt Ferenczi a András Doktorik, ktorý do súkolia prispeje vlastným javiskom, osvetlením a ozvučením. Verejnú súťaž vypísanú mestom Komárno na zorganizovanie Vínneho korza vyhrali títo traja podnikatelia so spoločným projektom. Je zrejmé, že si úlohy podelia podľa toho, kto v čom vyniká a má skúsenosti. Kvalitné gastronomické pôžitky zabezpečia spoločnými silami. „S tým, že sme si konkrétne rozdelili úlohy, vieme zorganizovať festival na vyššej úrovni,” odôvodňuje György Kovács.

Pozrite si VIDEO z predchádzajúceho ročníka 2015 nižšie.

Komárňanské vínne korzo – FB-stránka
Komárňanské vínne korzo webstránka

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Komárňanské vínne korzo  - archív 2015
1
Galéria
Peter Cmorík a Vera Tóth spríjemnia Vínne korzo v Komárne
2
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM