Anton Hrachovský Správy

Oželejú ohňostroj na Silvestra: Peniaze pošlú aj obce okresu Nové Zámky

Namiesto často obľúbenej novoročnej zábavy pošlú financie na pomoc obetiam tragického výbuchu v Prešove. K obciam novozámockého okresu sa možno pridá aj Hurbanovo.

Ilustračný obrázok k článku Oželejú ohňostroj na Silvestra: Peniaze pošlú aj obce okresu Nové Zámky
35
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Okrem Nových Zámkov sa do pomoci obetiam výbuchu plynu v Prešove pripojí aj niekoľko obcí nášho okresu a finančnú pomoc zrejme ponúkne aj Hurbanovo.

Kolta sa vzdala ohňostroja, zvažuje to aj Hurbanovo

Na pomoc prispejú aj obce okresu Nové Zámky Kolta a Semerovo.

Obecné zastupiteľstvo v Kolte sa 12. decembra uznieslo a jednohlasne schválilo návrh starostu Ľubora Krnčana zrušiť silvestrovský ohňostroj a sumu 1-tisíc eur venovať Prešovčanom postihnutým ničivým výbuchom paneláku.

Obec Semerovo zase pošle Prešovu na zmiernenie následkov tragédie sumu 500 eur. Ďalších 500 eur vyčlenila na pomoc obci Kolíňany, z ktorej pochádzalo niekoľko obetí tragickej novembrovej nehody autobusu pri Nitre.

Podporu obetí tragického výbuchu v prešovskej bytovke si vyžiadali aj Hurbanovčania. „Vážim si vašu spolupatričnosť a snahu o toto krásne gesto a som rád, že aj mesto Hurbanovo môže prispieť svojou troškou. Aj napriek skutočnosti, že pyrotechnika na ohňostroj už bola zakúpená, podarilo sa mi s dodávateľom pyrotechnických výrobkov dohodnúť možnosť vrátenia už objednanej pyrotechniky a stornovania obdržanej faktúry,“ informoval občanov na sociálnej sieti primátor Hurbanova Peter Závodský.

Na ohňostroj v Hurbanove bolo vyčlenených až 1-tisíc eur. Tamojšia radnica predloží mestskému zastupiteľstvu návrh na odsúhlasenie poskytnutia tejto sumy Prešovu.

Prispeli aj Nové Zámky a Komárno

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Nových Zámkoch schválili vyčlenenie sumy vo výške 5000 eur. Viacerí členovia mestského parlamentu zároveň prisľúbili príspevok na transparentný účet mesta Prešov aj z vlastných súkromných účtov.

Rovnakou sumou prispeje obetiam aj Komárno, ktoré sa, podobne ako Kolta a ďalšie slovenské mestá, za týmto účelom zrieklo ohňostroja.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Výbuch plynu v Prešove: Došlo k nemu na Sídlisku III
35
Galéria
Zdroj: Peter Hugo Hudak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM