Rastislav Búgel Rôzne

Ovládanie hier pohybom a kopec zaujímavostí: UKF pripravuje veľký Vedecký jarmok!

Univerzita Konštantína Filozofa pripravuje poriadne nevšedné podujatie. Prírodné vedy bude prezentovať žiakom nitrianskych škôl.

Ilustračný obrázok k článku Ovládanie hier pohybom a kopec zaujímavostí: UKF pripravuje veľký Vedecký jarmok!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Vedecký jarmok 2015 – veda, ktorú môžete vidieť, počuť a zažiť je nosným podujatím Týždňa vedy a techniky na Fakulte prírodných vied UKF v Nitre. Fakulta prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre pripravila pre žiakov základných a stredných škôl netradičnú prezentáciu prírodných vied.

Desať katedier a ústavov predstaví to najlepšie a najpútavejšie zo siedmich prírodovedných odborov už desiateho novembra v čase od 9.00 do 17.00 v priestoroch Galérie Mlyny.

Návštevníci tak budú môcť objaviť svet pod mikroskopom, spoznať ekostopu ľudstva, odhaľovať tajomstvá lomu svetla, fyzikálne hranie na tablete, úžasný svet kameňov, vytvoriť si vlastnú mapu, uvidia chemické pokusy, vyskúšajú si hry a hlavolamy alebo ovládnu hry pohybom.

„Nenechajte si ujsť príležitosť vidieť, počuť a zažiť vedu so všetkým, čo k nej patrí a formou hry a dobrodružstva, spoznávať a objavovať veci pod povrchom bežného diania. Pestrý a bohatý program je zárukou, že každé dieťa si nájde niečo, čo sa mu bude páčiť a bude na to spomínať,“ informuje Ľubomíra Valovičová z UKF v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM