Viktória Botošová Krimi

Ostražitá dôchodkyňa (69) sa nedala: TAKTO sama vyhodila zlodeja (28)

Dôchodkyňu navštívil neželaný hosť. Staršia pani Anna (69) nezaváhala a zlodeja z domu vyhnala. Aj napriek mu jej však zmizla z domu hotovosť.

Ilustračný obrázok k článku Ostražitá dôchodkyňa (69) sa nedala: TAKTO sama vyhodila zlodeja (28)
Zdroj: Dnes24.sk

69-ročnú dôchodkyňu z obce Maňa navštívil neželaný hosť. Ostražitá Anna sa nenechala zastrašiť a zasiahla.

„Vliezol jej do izby cez okno a cieľ mal len jeden. Niečo ukradnúť,“ informuje krajská hovorkyňa z Nitry Božena Bruchterová. Podľa jej slov domáca pani zareagovala duchaprítomne a zlodeja z domu vyhnala cez dvere. „Drzého nočného návštevníka pani Anna dokonca spoznala. Až ráno ale zistila, že jej chýba 40 eur a skutok oznámila,“ vysvetľuje.

S lupom do miestnych potravín

Policajti zo Šurian okamžite rozbehli pátranie po neznámom mužovi, spozorovali ho pri miestnych potravinách. Okamžite ho predviedli na políciu. „Mário (28) najskôr všetko popieral. Pod ťarchou dôkazov, ale nakoniec priznal, že peniaze zobral a minul ráno v potravinách. Na mieste bola vykonaná obhliadka, pri ktorej policajti zaistili trasologickú stopu. Odtlačok, ktorý po sebe zanechal v záhrade sa zhodoval s jeho teniskou,“ uvádza Bruchterová a ako dodala, dôchodkyňa navyše policajtom potvrdila, že tento muž bol v jej dome.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nových Zámkov obvinil zo zločinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže Mária (28) zo Zlatých Moraviec,“ vraví na záver Bruchterová. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na 3 až 8 rokov, nakoľko bol skutok spáchaný voči chránenej osobe.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM