Andrea Ballayová Rôzne

Osram expanduje

na trhu úsporných osvetľovacích systémov

Nemecká spoločnosť Osram kupuje Siteco Lighting GmbH so sídlom v Traunreute v Nemecku od Barclays Private Equity. Siteco je podnik zaoberajúci sa osvetlením, s celosvetovým počtom zamestnancov 1250 a s výnosmi za obchodný rok 2010 vo výške približne 220 miliónov eur.
Firma dodáva svietidlá a osvetľovacie systémy pre mestské infraštruktúry, ako sú verejné a obchodné budovy, ulice, tunely, letiská a športové štadióny. Viac ako dve tretiny svetového trhu s osvetlením tvoria svietidlá a osvetľovacie systémy.
Siteco vyrába svietidlá v Nemecku a v Číne. Má viac ako 15 predajných spoločností v Európe a globálnu predajnú sieť. Táto akvizícia zabezpečí spoločnosti OSRAM rozsiahly prístup na trh s osvetľovacími riešeniami a s moderným sortimentom výrobkov v oblasti interiérového a exteriérového osvetlenia.
Spoločnosť OSRAM, a.s., sídliaca v Nových Zámkoch, patrí so svojím výrobným závodom k najdôležitejším výrobným závodom koncernu OSRAM vo svete a je jeden z najväčších zamestnávateľov v Nitrianskom kraji. Je jediným výrobným závodom na svetelné zdroje na Slovensku.
OSRAM je časťou sektora Industry koncernu Siemens a jeden z dvoch najväčších výrobcov svetelnej techniky na svete. Obrat spoločnosti, z ktorého 88 % pochádza z krajín mimo Nemecka, k 30. septembru 2010 predstavoval 4,7 miliardy eur. Táto medzinárodne orientovaná spoločnosť zamestnáva viac ako 40.000 pracovníkov a svoje služby poskytuje zákazníkom v 150 krajinách. V 17 štátoch má 46 výrobných podnikov.
TASR informovala spoločnosť Siemens Slovensko.

osram
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM